SKUPŠČINA

Kdo po Golobovem odhodu v politiko prevzema Gen-I?

Sklicali so skupščino podjetja, ki bi morala odločati o kandidatih za upravo podjetja.
Fotografija: Robert Golob je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Robert Golob je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I. FOTO: Blaž Samec

Pred družbo Gen-I je bil danes nov poskus imenovanja vodstva, sklicana je bila skupščina podjetja. Jasno je, da v njem ne bo Robert Golob, ki mu je mandat predsednika uprave potekel 17. novembra lani, novega pa ni dobil, saj je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I. 

Preberite še: 

image_alt
Golob noče z Janšo, ta mu odgovarja z basnijo

Golob je v ponedeljek pojasnil, da ga v upravi Gen-I več ne bo. »Prejšnji teden sem umaknil svoje soglasje za poslovodstvo Gen-I,« je povedal in dodal, da v upravi ne bo več sedel. Želi si, da bi na skupščino družbenika prišla s svojimi kandidati, ki bodo imeli vizijo razvoja podjetja, za katero bodo stali in bo v korist družbe. 

Preberite tudi

image_alt
Golob: Spremenili bomo ime stranke, članarina pa je po novem 50 evrov

A danes skupščina Gen-I na seji ni odločala o kandidatih za upravo. »V odsotnosti predhodne uskladitve družbenikov namreč niso bile podane predpostavke za odločanje družbenikov na današnji seji skupščine. Skladno z družbeno pogodbo družbe Gen-I bo skupščina družbenikov ponovno sklicana najkasneje v roku 30 dni,« so sporočili iz družbe. 

Po tretjem neuspelem poskusu na potezi sodišče

Okrožno sodišče v Krškem bo o imenovanju začasne uprave Gen-I odločalo na naroku v sredo. To bo drugi narok, potem ko na prvem 7. januarja o tem ni odločilo. Sodišče je imelo na mizi tri predloge Gen Energije, Gen-EL in Gen-I. Po dveh preteklih predlogih bi upravo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, generalni direktor Gen Energije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije