VROČE V DESUSU

Kdo je v ozadju afer? Pivčeva pokazala na Erjavca

Aleksandra Pivec pravi, da nima težav s tem, če jo člani stranke razrešijo, vendar naj to naredijo zakonito.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Predsednica Desusa Aleksandra Pivec je za RTV Slovenija dejala, da je stranka največja žrtev notranjih razprtij in ne toliko njenih afer. Te so po njenem skrbno zrežirane.
Karl Erjavec. 11. kongres stranke Desus. Ljubljana, 18. januar 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo
Karl Erjavec. 11. kongres stranke Desus. Ljubljana, 18. januar 2020. FOTO: Leon Vidic, Delo

Kot je zatrdila, za aferami stoji tudi njen predhodnik Karl Erjavec. Pivčeva je povedala, da ima podatke, kje na terenu se pojavlja bivši strankin predsednik in da je »na neki način vključen v zgodbo«.

Preberite šeAleksandra Pivec iskreno o tem, kaj meni o Janezu Janši
Slabe novice za Aleksandro Pivec
Pivčeva vztraja pri svojem, odstopila ne bo

Sicer pa Aleksandra Pivec pravi, da nima težav s tem, če jo člani stranke razrešijo, vendar naj to naredijo po zakoniti poti.
 

Koroški pokrajinski odbor Desusa zaskrbljen


Koroški pokrajinski odbor je na današnji seji podprl nedavni sklep izvršnega odbora stranke, da svetu stranke predlaga sklic izrednega kongresa, na katerem bo predsednica Aleksandra Pivec ponudila glasovanje o zaupnici. Člani pokrajinskega odbora so sicer danes izrazili zaskrbljenost zaradi dogajanja v stranki. »Bili smo enotni, da ne dajemo vrednostnih sodb za nobenega posameznika v stranki Desus, ker imamo v državi oziroma družbi ustrezne ustanove, ki morajo opraviti svoje delo,« je za STA po seji pokrajinskega odbora stranke povedal predsednik odbora Peter Pungartnik.  

»Bili smo tudi enotnega mnenja, da je za stranko in člane trenutno izjemno težko obdobje, ko smo na udaru medijev in ostalih strank, najbolj nas pa skrbi, da imamo očitno znotraj stranke posameznike, ki k temu prispevajo,« je dodal Pungartnik. Zavzeli so se za to, da se najde neka pot naprej, in so, kot omenjeno, podprli sklic izrednega kongresa do konca leta, pri čemer naj to ne bo v decembru, ko so prazniki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije