ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Kdo bo na nedeljskem maratonu

Pred ljubljanskim maratonom, ki bo na sporedu konec tega tedna, smo želeli s spletno anketo preveriti, koliko tekačev je med našimi bralci.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pred ljubljanskim maratonom, ki bo na sporedu konec tega tedna, smo želeli s spletno anketo preveriti, koliko tekačev je med našimi bralci. Rezultat nas je kar malce presenetil, saj je večina odgovorila, da se s tekom ukvarja le tedaj, ko je to res nujno.

Manj kot desetina je navdušencev, ki tečejo vsak dan, slaba petina pa je odgovorila, da tečejo nekajkrat na teden oziroma na mesec. No, tudi to ni tako slabo, mar ne?

Iz odgovorov je mogoče tudi razbrati, da se jih skoraj štiri petine nikoli ne udeleži katere od številnih prireditev. Takšnih, ki gredo na organizirano tekmovanje vselej, ko jim dopušča čas, je samo šest odstotkov, deset odstotkov več pa jih je odgovorilo, da se na tekaško prireditev odpravijo le tu in tam.

ni podpisa
ni podpisa

Organizatorji ljubljanskega maratona sicer nimajo težav z udeležbo. Če pa bi računali zgolj na tiste, ki so izpolnili našo spletno anketo o teku, bi bila proga bolj prazna. Da bodo zagotovo med udeleženci ljubljanskega maratona, jih je odgovorilo enako število kot na drugo vprašanje, se pravi komaj šest odstotkov. Pet odstotkov jih še razmišlja o tem, ali naj se maratona udeležijo, saj verjetno čakajo na vremensko napoved za konec tedna. Zato pa je skoraj devet desetin naših spletnih bralcev že povedalo, da bo ljubljanski maraton letos potekal brez njihove udeležbe.

Za osrednje nedeljske teke se je doslej prijavilo nekaj manj kot 14.000 tekačev in tekačic, na kraljevski razdalji, ki šteje dobrih 42 kilometrov, skoraj 2000. Organizatorji seveda vedo, da jih nekaj odpove udeležbo tik pred startom, zato v primerjavi z lani, ko se je tekov na 10, 21 in 42 kilometrov udeležilo skoraj 14.000 tekmovalcev, pričakujejo malce manj gneče. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije