VIRUS NE POPUŠČA

Kdaj v Sloveniji vrh epidemije? Takšna je napoved Matjaža Leskovarja z IJS

Vrh v bolnišnicah bomo predvidoma dosegli v prvi polovici februarja.
Fotografija: Vrh števila potrjenih primerov okužb bomo predvidoma dosegli do konca januarja. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Vrh števila potrjenih primerov okužb bomo predvidoma dosegli do konca januarja. FOTO: Črt Piksi

V Sloveniji virus ne popušča. V ponedeljek so ob 16.928 PCR-testih potrdili 12.772 okužb z novim koronavirusom, kar je drugo najvišje število dnevno potrjenih primerov okužb v Sloveniji doslej. 

Po oceni Matjaža Leskovarja z Instituta Jožef Stefan (IJS) epidemija covida 19 v Sloveniji zaradi hitrega širjenja koronavirusne različice omikron še vedno hitro narašča.

Vrh števila potrjenih primerov okužb bomo predvidoma dosegli do konca januarja, če zaradi nove različice omikrona, ki se širi še hitreje, ne bo prišlo do ponovnega zagona epidemije. 

Preberite še: 

image_alt
Kaos v UKC: več kot 140 izbruhov okužb na oddelkih, manjka 600 zaposlenih

Vrh v bolnišnicah bomo predvidoma dosegli v prvi polovici februarja, zasedenost bolnišnic pa bo sicer rasla zmerno. Ocenjeno reprodukcijo število znaša 1,3. 

Po podatkih vlade je z enim odmerkom cepiva proti covidu 19 trenutno cepljenih 1,259.605 ljudi, kar predstavlja 60 odstotkov populacije. Z vsemi odmerki je cepljenih 1,207.103 oseb, kar je 57 odstotkov prebivalstva.

Preberite tudi

image_alt
Trampuž o tem, da smo do poletja »pečeni« zaradi pandemije

Med starejšimi od 18 let je s prvim odmerkom cepljenih 70 odstotkov prebivalstva, z vsemi odmerki pa 67 odstotkov. S prvim odmerkom je cepljenih 80 odstotkov starejših od 50 let, z vsemi pa 78 odstotkov. Poživitveni odmerek je po aktualnih podatkih prejelo 575.535 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije