Predstavitvena informacija

Katera je zares prava zaščitna maska?

Zaradi svetovne pandemije koronavirusa se je prej normalen potek življenja v večini držav po svetu popolnoma spremenil. Le z našo odgovornostjo, upoštevanjem ukrepov in pravilno izbiro zaščitnih mask bomo poskrbeli za najvišjo zaščito vseh.
Fotografija: Z nepravilno rabo mask lahko ogrozimo svoje zdravje in nekontrolirano prenašamo okužbo FOTO: Nextlevel
Odpri galerijo
Z nepravilno rabo mask lahko ogrozimo svoje zdravje in nekontrolirano prenašamo okužbo FOTO: Nextlevel

Časnike in spletne portale so preplavile novice o nenehnem povečevanju števila okuženih in sprejemanju nujno potrebnih ukrepov. Jutranje hitenje v službo je zamenjala karantena, postali smo učitelji šoloobveznih otrok, prevzeli nove obveznosti in vloge ter se znašli v situaciji, ko je poslušati in slišati človeka še kako pomembno za dobre medsebojne odnose. Kot eno najmočnejših orožij v boju s pandemijo so se izkazale ustrezne zaščitne maske. Ampak pozor! Pomembno je, da se izobrazite, katera zaščitna oprema je najučinkovitejša za dosego vsem nam skupnega cilja – zajezitve pandemije. 

Ena od ustreznih rešitev glede ustreznih standardov mask je zapisana tudi tukaj.

Poplava različnih modelov, veliko nejasnosti
Zaščitne maske, razkužila in zaščitne rokavice so postale tema našega vsakdana in marsikdo je ob vseh ukrepih in zaščiti občutil stisko in strah za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih. Strah v ljudeh se je povečeval iz dneva v dan, ko so zaloge zaščitnih sredstev kopnele. Varnost in zaščita ter zdravje našega prebivalstva, zlasti ranljivih skupin, je najpomembnejša vrednota. Po sprostitvi zalog se je začela prava poplava zaščitnih mask, prav tako pa je velik del prebivalstva maske izdeloval kar doma. V javnost so prišle številne dezinformacije. Ob tem je pomembno poudariti, da vsaka maska ni dobra maska. Njeni izbiri je treba nameniti posebno pozornost in se prepričati o kvaliteti in zaščiti, ki jo nudi. 

Kot ena dolgoročnejših rešitev, predvsem pa tista, ki prepreči vstop 95 % neželenih delcev, se je izkazala zaščitna maska oz. pravilneje rečeno respirator KN95, ki je pravzaprav ekvivalent evropskega standarda FFP2.

FOTO: Nextlevel
FOTO: NextlevelFOTO: Nextlevel
FOTO: Nextlevel

Ena redkih spletnih trgovin v svetu, ki ima dovoljšne zaloge respiratorjev standarda KN95, predvsem tistih z vgrajenim ventilom, je domača spletna trgovina: https://bit.ly/zascitna-maska-kn95

Velik del zaloge so kljub globalnemu poslovanju prihranili za slovenski trg, saj gre za domače, hitro rastoče podjetje.
Marko Avsec: »Povpraševanje po maskah se strmo vzpenja v vseh državah, kjer poslujemo. Kakorkoli, odločili smo se, da želimo pomagati našim ljudem! Kljub velikemu potencialu tujih trgov smo rezervirali za zdaj dovoljšno zalogo.«

Ali medicinske in šivane maske in celo rute zares nudijo ustrezno zaščito?
Odgovor je NE! V zadnjem času vidimo vse mogoče načine, s katerimi se želijo ljudje zaščititi, ko obiščejo najbližjo trgovino ali so na dopoldanskem sprehodu. Številna podjetja želijo na hitro zaslužiti, zato javnosti s takšnimi in drugačnimi triki posredujejo številne nepravilne informacije in ponudbe. Medicinske maske, rute, šivane maske … nikakor ne zadoščajo standardom zaščite, ki jih predpisujejo pristojne institucije. Naj vam ne bo žal vložiti kakšnega evra več, investicija v vaše zdravje namreč nima cene!

FOTO: Nextlevel
FOTO: Nextlevel

Rešitev, ki jo predlagajo strokovnjaki
Maske tipa KN95 filtrirajo 95 % 0,3-mikrometrskih delcev, ki nas obkrožajo, in so izdelane iz koži prijetnega materiala. Zakaj je to pomembno? Izogniti se želimo preprijemanju in popravljanju maske z rokami. Kadar je ta neudobna, pa se zgodi prav to – nezavedno posežemo po njej in s tem po obrazu. 

Maske lahko najdete na tem spletnem mestu: https://bit.ly/zascitna-maska-kn95

Z nepravilno rabo lahko ogrozimo svoje zdravje in nekontrolirano prenašamo okužbo. Respiratorji tipa KN95 so zato opremljeni s filtrom, kar omogoča lažje dihanje in preprečuje potenje. Za razliko od klasičnih medicinskih mask je maska KN95 sestavljena iz kar 5 filtrirnih slojev. S posebno strukturo, udobnim penastim tesnilom in prožnim nosnim lokom se popolnoma prilagodi obrazu in s tem nudi maksimalno zaščito. Maske imajo CE certifikat, ki potrjuje kvaliteto in varnost zaščite. 
Primerjava različnih modelov!

FOTO: Nextlevel
FOTO: Nextlevel

Iz zgornje tabele je jasno razvidno, da je daleč najustreznejša rešitev respirator tipa KN95. Zdaj so na zalogi tudi v Sloveniji!

Najdete jih lahko tukaj: https://bit.ly/zascitna-maska-kn95

FOTO: Nextlevel
FOTO: Nextlevel

Rešitev za vas, za vaše bližnje, za vse nas!
 
FOTO: Nextlevel
FOTO: Nextlevel

Stil življenja se nam je obrnil na glavo, kar je bilo včeraj normalno, danes ni več. Prilagoditi smo se morali izrednim razmeram, stopiti skupaj in biti iznajdljivi. Skupaj nam uspeva in počasi krotimo virus. Le z našo odgovornostjo, upoštevanjem ukrepov in pravilno izbiro zaščitnih mask bomo poskrbeli za najvišjo zaščito vseh. Ker se odhodom v trgovino ne moremo izogniti in ker številna podjetja nemoteno obratujejo, je predvsem naša odgovornost, da pri izbiri zaščitne opreme temeljito pretehtamo ponujene možnosti. 

Ustrezne respiratorje standarda KN95 najdete tukaj.

Naročnik oglasa je Nextlevel.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije