PONOVNO ŠTETJE GLASOV

Katera je prava številka? Bodo v Kopru ponovne volitve?

»Kako so šteli na ostalih koprskih voliščih?«
Fotografija: Boris Popovič ne bo odnehal. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Boris Popovič ne bo odnehal. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER – Zdaj že nekdanji koprski župan Boris Popovič je opozoril na dilemo iz 2. kroga županskih volitev. Na videoposnetku opozarja, da je komisija preverila zgolj eno volišče od 81. »Na enem volišču so ugotovili 10 glasov razlike. Sicer za Aleša Bržana, ampak to je nepomembno. /.../ Torej, napaka je bila. Imamo 81 volišč, se pravi je to 810 glasov razlike. Za koga? Za Borisa Popoviča ali za Aleša Bržana?« pravi Popovič.

Celotno razmišljanje nekdanjega koprskega župana si oglejte spodaj.

Po ponovnem štetju zmaga Bržana

Koprska občinska volilna komisija (OVK) je v četrtek v celoti zavrnila Popovičev ugovor z zahtevo po ponovnem štetju vseh glasov. Ob preizkušanju navedb iz ugovora je OVK opravil ponovno štetje na enem od volišč, po katerem se je prednost v prid protikandidatu Bržanu malenkost povečala, neuradno na 17 glasov razlike. S tem je OVK dokončno razglasil Bržana za zmagovalca županskih volitev.

Boris Popovič sicer do petka še ni prejel obrazloženega sklepa občinske volilne komisije, ki je zavrnila njegov ugovor na županske volitve, a se bo v vsakem primeru pritožil na občinski svet, je v petek pojasnil za STA. Konstitutivna seja občinskega sveta v novi sestavi bo 20. ali 21. decembra, Bržan pa v odločitvi komisije vidi potrditev volje ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije