NOR VIKEND

Kar šest ur čakajo v pločevini na meji s Hrvaško

Že ves dan norišnica na cestah.
Fotografija: Kolona vozil na Gruškovju. FOTO: Hak
Odpri galerijo
Kolona vozil na Gruškovju. FOTO: Hak

Že od zgodnjih jutranjih ur so slovenske ceste in mejni prehodi s Hrvaško močno obremenjeni. Na gorenjski avtocesti so v razgreti pločevini čakali tudi v 10-kilometrski koloni, ves dan je bil tudi zastoj na štajerski avtocesti pri Šentilju.
 
Zelo obremenjeni so mejni prehodi s Hrvaško. Kot smo poročali ves dan, so bile čakalne dobe na tako rekoč vseh okoli tri ure. V sobotnem večeru pa je najdaljša čakalna doba za izstop iz Slovenije pri Kočevju (mejni prehod Petrina), kjer čakajo osebna vozila kar šest ur.
 
Zastoj je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji, v dolžini  šest kilometrov. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na štajerski avtocesti je zastoj pred prehodom Šentilj proti Avstriji, dva kilometra, ter na cesti pred predorom Ljubelj in na prelazu Korensko sedlo proti Avstriji.
image_alt
Preverite, kje so namerili 36 stopinj Celzija

Policija pa sporoča, da bo v nedeljo verjetno še dodatno obremenjena gorenjska avtocesta proti Brezjam zaradi praznika Marijinega vnebovzetja.  
Razmere na mejnih prehodih ob 19. uri FOTO: Promet.si
Razmere na mejnih prehodih ob 19. uri FOTO: Promet.si

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije