SPET VODNI TOP

Kaos v Ljubljani: protestniki blokirali ceste, zaprli celo severno obvoznico (FOTO)

Udeležba na protestu je bila množična.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

»Vozniki iz smeri Primorske proti Štajerski in obratno: v Ljubljani se izognite ljubljanski severni obvoznici, zaprta je v obe smeri med razcepoma Koseze in Zadobrova. Promet je preusmerjen na ljubljansko južno in vzhodno obvoznico.« V obvestilu Družbe RS za avtoceste (Dars) je pripisano še, da so vzrok – protestniki.

Protestnike s severne obvoznice policija preganja z vodnim topom. FOTO: Jure Eržen, Delo
Protestnike s severne obvoznice policija preganja z vodnim topom. FOTO: Jure Eržen, Delo


Protestniki so zasedli Celovško cesto. FOTO: Barbara, bralka poročevalka
Protestniki so zasedli Celovško cesto. FOTO: Barbara, bralka poročevalka
Danes je bil v Ljubljani množični napovedani protest proti PCT-pogojem, pa tudi proti vladi in njenim ukrepom v zadnjem letu in pol. Udeležili so se ga številni, svoje nezadovoljstvo pa so se tokrat odločili izraziti tudi s sprehodom po ljubljanskih cestah, ne samo s čakanjem na Trgu republike. Tako so v času, ko se mnogi odpravljajo iz služb in po opravkih, poskrbeli za zamaške na Celovški cesti, Dunajski cesti, pa tudi na ljubljanski severni obvoznici (okoli 18. ure je bil promet na ljubljanski severni obvoznici sproščen).

Pri mnogih je to povzročilo kar nekaj nejevolje. S Celovške ceste se nam je tako javila bralka Barbara, ki je čakala, da njena hči prispe do Tivolija. Tam bi morala imeti trening, a ga bo zaradi protestov morala zamuditi.




FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik

 

Policija spet z vodnim topom


Malo pred 17.30 je policija sporočila, da je shod v Ljubljani razpuščen zaradi zagotovitve varnosti vsem osebam (nelektorirano): »Policisti so zaradi zagotovitve varnosti pričeli z uporabo prisilnih sredstev. Vse pozivamo naj mirno zapustijo območje ljubljanske severne obvoznice in upoštevajo navodila in ukaze policistov.« S posnetka z ljubljanske obvoznice je videti, da je policija pri spopadu s protestniki ponovno uporabila vodni top.
 

Napadajo tudi novinarje


Po sprehodu do obvoznice so se (nekateri) protestniki vračali proti središču. Nekateri med njimi so se ustavili denimo pred RTV Slovenija, kjer so zahtevali svojih pet minut. Protestniki niso prizanašali niti novinarjem, saj jim očitajo, da predstavljajo samo eno stran koronske zgodbe. Napadli so novinarko Sveta na Kanalu A Manco Turk. Kot je povedala med javljanjem v živo, so deležni pljuvanja in polivanja, ovirajo pa jih tudi pred kamero.




V videu na profilu stranke Resni.ca na facebooku je Zoran Stevanović, sicer kranjski mestni svetnik in nekdanji kandidat za župana Kranja, pozval k protestom in k blokadi Slovenije.

FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije