GNEČA

Kaos na avtocesti, kolona dolga kar pet kilometrov

Padla oba strežnika, ki nadzorujeta dogajanje v predoru.
Fotografija: Kolona vozil pred predorom Karavanke. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Kolona vozil pred predorom Karavanke. FOTO: Blaž Samec

V smeri Karavank je na avtocesti trenutno petkilometrska stoječa kolona tovornih vozil, poroča kranjska policijska uprava. Polna so tudi vsa počivališča na gorenjski avtocesti, izloča pa se tudi na Torovem. Policiji pomoč nudijo Darsovi cestninski nadzorniki.


Voznike pozivajo, naj se ne odpravljajo proti Karavankam, ker jih preusmerjajo tudi nazaj proti Ljubljani, in naj za smer Avstrija uporabijo druge lokacije. Po zadnji informaciji bo predor zaprt do nadaljnjega. Predor Karavanke je zaprt tudi za osebni promet. Pozivamo k veliki previdnosti, ustrezni hitrosti vožnje in zbranosti, ker v takih okoliščinah obstaja velika nevarnost naletnih trčenj.

Marjan Levstek za TV Slovenija: »Ob 1.10 sta ‒ kot rečemo v žargonu ‒ padla oba strežnika, ki nadzorujeta dogajanje v predoru Karavanke. Obe nadzorni središči, tako na Hrušici kot v Celovcu, sta ostali brez povezave. Zgodilo se je na avstrijski strani, tako da ASFiNAG-ovi strokovnjaki in pogodbeni strokovnjaki, ki skrbijo za delovanje teh sistemov, napako odpravljajo. Do kdaj jo bodo lahko odpravili, ne vemo ne mi ne oni. Na Gorenjskem je gneča, je pa stanje obvladljivo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije