NOVOST

Kam z rabljenimi mobilniki? Odkupuje jih Pošta Slovenije

Objavljeno 03. september 2013 09.53 | Posodobljeno 02. september 2013 23.43 | Piše: T. L.

Od ponedeljka naprej Pošta Slovenije odkupuje rabljene mobilne telefone. Odkupno ceno posameznega aparata bo izračunala posebna aplikacija.

Postopno znižanje cen vključuje tudi SMS-sporočila, uporabo spleta in govornega poštnega predala

MARIBOR – Za vse tiste, ki so se jim doma nakopičili rabljeni mobilni telefoni, pa do zdaj niso storili ničesar, da bi jih uničili na okoljsko ustrezen način, je z včerajšnjim dnem na voljo nova možnost: Pošta Slovenije je namreč v vseh svojih poslovalnicah začela odkupovati rabljene mobilne telefone. Lastniki rabljenih telefonov lahko prodajo delujoče ali nedelujoče mobilne telefone (delujoče po precej višjih cenah), sporočajo s pošte, toda o okvirnih številkah ne govorijo. K mobilnemu aparatu ni treba priložiti polnilnika oziroma dodatne opreme, izjema je le tablično pisalo, če je bilo ob nakupu priloženo.

Odkupnina izplačana na mestu

Sam postopek odkupa na okencu je preprost: poštni delavec bo rabljeni aparat pregledal in preveril, ali deluje, zato baterije v rabljenih telefonih ne smejo biti povsem izpraznjene, saj mora poštni delavec telefon vklopiti. Odkupno ceno posameznega aparata bo izračunala posebna aplikacija. Če se bo lastnik z odkupno ceno strinjal, mu bo poštni delavec takoj izplačal odkupnino.

Ni ovir za manj znane znamke aparatov

Pošta Slovenije bo po simbolični ceni odkupovala tudi starejše modele mobilnih aparatov in mobilne aparate manj znanih znamk, ki nimajo tržne vrednosti, saj se, kot pišejo, zaveda pomena varovanja okolja.

Sicer pa je storitev odkupa rabljenih mobilnih telefonov znana tudi v Veliki Britaniji, Španiji, Franciji, Nemčiji, Grčiji, na Hrvaškem, Irskem, Švedskem in drugod, vendar pa se med državami razlikujejo pogoji odkupa. Marsikje rabljene aparate odkupujejo operaterji mobilne telefonije, vendar ne za gotovino, ampak v zameno za dobroimetje oziroma dobropis. 

Deli s prijatelji