VILA PODROŽNIK

Kam se seli Borut Pahor

Do konca avgusta bo potekala obnova predsedniške palače.
Fotografija: Borut Pahor pred Vilo Podrožnik FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Borut Pahor pred Vilo Podrožnik FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Predsednik Borut Pahor bo od danes do predvidoma konca avgusta svoje delo opravljal v protokolarnem objektu Vila Podrožnik, v tem času bo namreč potekala prenova predsedniške palače. Pri obnovitvenih delih sodeluje tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, saj ima palača status kulturnega spomenika, so sporočili iz predsednikovega urada.

Obnova, ki sicer poteka že od junija lani, med drugim vključuje energetsko obnovo oken v vseh treh nadstropjih urada predsednika republike. Kot pojasnjujejo, je sanacija oken povezana tudi z zavezo države za zmanjšanje energetske porabe, predvsem pa z zelo slabim stanjem oken. V uradu so zagotovili, da delna selitev v Vilo Podrožnik ne bo povzročila nobenih dodatnih stroškov.

Vila Podrožnik je večini mimoidočih skrita, saj jo obdajajo park, visoka drevesa in zid, do nje pa vodi tlakovan dovoz, zaprt z velikimi kovanimi vrati. Velika je 1200 kvadratnih metrov, celotno posestvo pa obsega 3,7 hektarja. Kot v predsedniški palači je tudi v Vili Podrožnik moč najti marsikatera umetniška dela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije