50 LET

Kalona za zlatoporočenca

Mladi iz repentabrskih vasi so Cvetki in Stanislavu Ravbarju pripravili slavolok iz kraškega brinja.
Fotografija: Nazdravila sta še na mnoga skupna leta.
Odpri galerijo
Nazdravila sta še na mnoga skupna leta.

V teh dneh je minilo 50 let, odkar sta si v Štanjelu in nato še v cerkvi v Sežani obljubila večno zvestobo Cvetka (1953, Lukovec) in štiri leta starejši Stanislav Ravbar iz Vrhovelj.
Sežanski župan in sovaščan David Škabar ju je presenetil z darilom. FOTOGRAFIJI: Olga Knez
Sežanski župan in sovaščan David Škabar ju je presenetil z darilom. FOTOGRAFIJI: Olga Knez

Mladi iz repentaborskih vasi so jima po stari navadi pripravili kalono (slavolok) iz kraškega brinja, v družbi najdražjih in svojcev pa sta zlato poroko praznovala na kmečkem turizmu Oru v Avberju, kjer sta proslavila tudi srebrno poroko. Takrat še mlada Cvetka in Stane sta se spoznala v gostilni pri Marički v Dutovljah, kjer je živel tudi tržaški pisatelj Boris Pahor. V zakonu se jima je rodil sin Vojko, družbo pa jim delata vnuka Kristijan in Barbara.

Zlatoporočenca pravita, da sta nesebična ljubezen in spoštovanje drug drugega temelj trdnega zakona. Na več kot 700 let stari župnijski cerkvi device Marije na bližnjem Taboru na italijanski strani pa sta zaobljubo ponovno obnovila pred tržaškim škofovim vikarjem msg. Antonom Bedenčičem.

V imenu sežanske občine jima je voščil in izročil zlatoporočno darilo tudi sežanski župan in sovaščan David Škabar ter jima zaželel še veliko zdravja in ljubezni v zakonu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije