ALPSKO SMUČANJE

Kakšno veselje! Slokarjeva zmagovalka slaloma

Bucikova je bila četrta.
Fotografija: FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Andreja Slokar je zmagala na zadnjem slalomu sezone 2021/22 za svetovni pokal alpskih smučark v Meribelu v Franciji. Ana Bucik je uspeh reprezentance dopolnila s četrtim mestom. Slokarjeva je bila na prvi progi šesta, nato pa v finalu odpeljala najboljšo slalomsko vožnjo v karieri ter s kar 1,22 sekunde prednosti prehitela takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić, sicer mladinsko svetovno slalomsko prvakinjo.

Zmagovalka slalomskega seštevka in olimpijska prvakinja Slovakinja Petra Vlhova je za Slokarjevo zaostala 81 stotink in osvojila tretje mesto, vodilna po prvi vožnji Nemka Lena Dürr pa je bila na koncu druga z zaostankom 48 stotink sekunde. Bucikova je bila po prvi vožnji tretja, na koncu pa je z zaostankom 1,04 sekunde s četrtim mestom dosegla najboljši rezultat v slalomu.

Prvič zmagala lani

Slokarjeva je dosegla drugo zmago v svetovnem pokalu. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lechu. Bucikova je slalomsko sezono končala na šestem mestu, Slokarjeva pa je osma.

Na ženskem sporedu finala sezone v Meribelu, ki bo prihodnje leto skupaj s Courchevelom prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, je le še nedeljski veleslalom, na katerem bo nastopila Bucikova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije