NA POT

Kaos na mejnem prehodu: čakajo več ur

Se odpravljate na pot? Preverite, kakšno je stanje na slovenskih cestah.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Tako kot v minulih dneh je tudi danes stanje na slovenskih cestah precej kaotično. Prometne nesreče, kolone, zastoji in čakalne dobe na mejnih prehodih, pošteno načenjajo živce voznikom na naših cestah. Danes je bilo najhujše pred predorom Karavanke in na mejnem prehodu Gruškovje, kjer so popoldne in zvečer za vstop v državo čaka več kot šest ur.  V večernih urah so se razmere nekoliko umirile. Ob 21.30 je bila čakalna doba več kot dve uri. 

Zastoji
  • Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona vozil dolga sedem kilometrov. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice vzhod/Lipce proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod/Lipce.
  • Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je kolona dolga en kilometer. 
  • Na štajerski avtocesti pred predorom Trojane, pred delovno zaporo proti Mariboru je kolona vozil dolga en kilometer. 
Mejni prehodi
Čakalne dobe so na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Metlika, Obrežje, Gruškovje in Petišovci. Na Gruškovju in Obrežju se na vstop v državo čaka več kot dve uri. Na mejnem prehodu Metlika eno uro, po pol ure pa čakajo na mejnih prehodih Dragonja in Jelšane.

Čaka se tudi pri izstopu iz države. Pol ure na Gruškovju, 40 minut na mejnem prehodu Metlika ter uro in pol na prehodu Petišovci.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije