SLOVO POLETJA

Kakšen konec! Najprej nevihte, nato preobrat

Vstop v novo šolsko leto bo moker.
Fotografija: Poletje se nezadržno poslavlja. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Poletje se nezadržno poslavlja. FOTO: Getty Images/iStockphoto

LJUBLJANA – Čeprav temperature niso več tako visoke, kot so bile na vrhuncu vročine julija, pa se bodo v naslednjih dneh marsikje po Sloveniji še povzpele nad 30 stopinj Celzija. Naslednji teden pa prihaja preobrat, ki naznanja, da je poletja, vsaj po temperaturah sodeč, nepreklicno konec.
 
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj. V petek bo dopoldne še zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo zjasnilo, a bodo popoldne še krajevne plohe in nevihte.
 
Konec tedna bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne znova ne bo šlo brez ploh in neviht. V soboto bo na Goriškem do 34 stopinj.
 
V nedeljo bomo še v šibkem območju visokega zračnega tlaka, nad nami bo topel in vlažen zrak. Prevladovalo bo deloma sončno vreme, najvišje dnevne temperature bodo še med 25 in 30 stopinjami.

Deževen začetek novega šolskega leta 

Od ponedeljka naprej je razvoj vremena negotov, najverjetneje bomo pod vplivom ciklonskega območja ali višinskega jedra hladnega zraka. Od ponedeljka do petka kaže na večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki so najverjetnejše od ponedeljka popoldne do torka popoldne. Ohladilo se bo.
 
Po 10-dnevni napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bo v drugi polovici naslednjega tedna na severozahodu Slovenije čez dan pod 20 stopinjami. Najhladnejši bo torek, ko se bo čez dan živo srebro povzpelo le do okoli 15 stopinj. Drugod po Sloveniji bo malce toplejše, a do 30 stopinj se ne bo povzpelo.

Vremenska napoved za naslednje dni. FOTO: FOTO: Zaslonski posnetek
Vremenska napoved za naslednje dni. FOTO: FOTO: Zaslonski posnetek

Nič kaj spodbudnejši ni pogled na napoved vremenskega spletnega portala Accuweather, kjer kaže, da bodo septembra temperature v Ljubljani bolj jesenske, čeprav se bo ta letni čas začel šele 23. septembra. Kakšno vreme nam napovedujejo za jesen na tem portalu, lahko preberete tukaj.

Takšno vreme naj bi imeli v Ljubljani septembra. FOTO: Zaslonski posnetek
Takšno vreme naj bi imeli v Ljubljani septembra. FOTO: Zaslonski posnetek

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije