TURISTIČNI BONI

Kako preverim stanje mojega turističnega bona (FOTO)

Zdaj je že mogoče unovčiti turistične bone.
Fotografija: Na Bledu se bo gnetlo domačih gostov, čeprav so domačini včasih znali pripomniti, da so tujci bolj dobrodošli. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Na Bledu se bo gnetlo domačih gostov, čeprav so domačini včasih znali pripomniti, da so tujci bolj dobrodošli. FOTO: Jure Eržen, Delo

Dolgo pričakovani turistični boni ali vavčerji, kot jim pravijo nekateri, so na voljo in danes so bili prvi že uporabljeni, obvešča Furs. Polnoletne že čakajo 200-evrski, mladoletne pa 50-evrski (uredba pravi, da ste rojeni v letu 2002 ali prej, upravičeni do višjega zneseka), a pod pogojem, da imate oziroma ste 13. marca letos imeli stalno prebivališče v Sloveniji.

Če ne glede na zgoraj zapisano niste prepričani, ali ste upravičeni do turističnega bona ali pa vas zgolj zanima stanje, koliko dobroimetja še imate na voljo, to preverite v edavkih. To lahko storite na dva načina:

– z mobilnim telefonom (na telefon namestite aplikacijo edavki) ali
– prek spletne strani edavki.



V obeh primerih se boste morali najprej, če se še niste, registrirati (z digitalnim potrdilom ali brez njega).

V mobilni aplikaciji boste podatek hitro izbrskali. Trenutno najdete povezavo do stanja turističnega bona takoj ob vstopu v aplikacijo, sicer pa v razdelku Bližnjice.

Pogled v mobilno aplikacijo. FOTO: posnetek zaslona
Pogled v mobilno aplikacijo. FOTO: posnetek zaslona

V spletni aplikaciji boste stanje najhitreje preverili tako, da v meniju na levi strani izberete Vpogledi, se z miško prestavite na dno strani, kjer boste našli razdelek Unovčitev turističnega bona. Kliknite na Vpogled v unovčene turistične bone in na zaslonu se vam bo izpisalo stanje vašega turističnega bona. Če ste odrasla oseba, s stalnim prebivališčem v Sloveniji na letošnji 13. marec, bi vam moral sistem pokazati 200-evrski znesek.

Kako najdem stanje na mojem turističnem bonu v spletni aplikaciji eDavki. FOTO: posnetek zaslona
Kako najdem stanje na mojem turističnem bonu v spletni aplikaciji eDavki. FOTO: posnetek zaslona

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije