TRAGEDIJA PO CEPLJENJU

Kaj so mesec dni po Katjini smrti ugotovili pristojni?

Javnosti še niso pojasnili, ali je bil vzrok smrti povezan s cepljenjem.
Fotografija: Žal že pokojna Katja. FOTO: Instagram, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Žal že pokojna Katja. FOTO: Instagram, zaslonski posnetek

Pred enim mesecem, 29. septembra zjutraj, je, potem ko je bila nekaj dni prej cepljena s cepivom jannsen, umrla komaj 20-letna Katja Jagodic. Pristojni so takrat sporočili, da je zaradi možganskih krvavitev in strdkov kljub trudu zdravnikov izgubila boj za življenje. Na vprašanje, ali je vzrok smrti povezan s cepljenjem, še ni odgovora, saj to še vedno preiskuje posebna komisija ministrstva za zdravje. Je pa vodja službe za urgentno nevrologijo v UKC Ljubljana Igor Rigler že septembra dejal, da vse kaže, da je sum utemeljen.

image_alt
Slovenija v solzah: domači in prijatelji Katjo pospremili k zadnjemu počitku (FOTO)

Minister Janez Poklukar je na dan Katjine smrti sporočil, da Slovenija začasno ustavlja cepljenje s cepivom janssen. Pred dvema tednoma pa je posvetovalna skupina za cepljenje NIJZ posodobila priporočila za cepljenje proti covidu 19. Zdaj v Sloveniji z vektorskima cepivoma cepijo le tiste, ki to izrecno želijo in se prej seznanijo s tveganji. Mlajšim moškim je na voljo le Pfizerjevo cepivo mRNA. Z janssnom je v Sloveniji cepljenih 120.000 ljudi.

Ali so že ugotovili morebitno povezanost Katjine smrti s cepivom in zakaj javnost niti po mesecu dni še ni izvedela tega podatka, preverjamo na ministrstvu za zdravje. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

image_alt
Oglasil se je oče pokojne 20-letnice: Moje Katje ni več

Žena slovenskega diplomata potrjeno umrla zaradi cepljenja

V Bruslju je maja umrla žena slovenskega diplomata, potem ko se je cepila s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson. Kot je znano, je komisija, ki je pregledovala ta primer, julija ocenila, da je povezava smrti s cepljenjem gotova. V poročilu NIJZ o spremljanju neželenih učinkov po cepljenju proti covidu 19 je pisalo, da je v tem primeru smrt nastopila zaradi tromboze v povezavi z nizko vrednostjo trombocitov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije