JAVNOMNENJSKA ANKETA

Kaj se zgodilo s podporo Nataši Pirc Musar, potem ko je Marta Kos odstopila?

Kot kaže zadnja anketa inštituta Mediana za Delo, se najvišja podpora med predsedniškimi kandidati obeta Nataši Pirc Musar.
Fotografija: Če bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar, bi po rezultatih javnomnenjske ankete zmagala ona. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Če bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar, bi po rezultatih javnomnenjske ankete zmagala ona. FOTO: Jure Eržen

Potem ko je podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos sporočila, da ne bo kandidirala za predsednico republike, se je podpora Nataši Pirc Musar nekoliko zvišala, prav tako tudi Vladimirju Prebiliču in Ivu Vajglu. To kaže zadnja anketa inštituta Mediana za Delo.

Preberite še: 

image_alt
Po odstopu Marte Kos se je oglasil Robert Golob

Ti nagovarjajo podoben levoliberalni bazen volivcev, kar nakazujejo tudi odgovori njihovih podpornikov na vprašanje o primernosti Marte Kos za funkcijo predsednice republike, volivci Anžeta Logarja pa jo ocenjujejo kot bolj neprimerno kot primerno kandidatko. Tako ni presenetljivo, da podpora Logarju po odstopu Marte Kos ostaja nespremenjena.

Če bi se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila Nataša Pirc Musar in Anže Logar, bi zmagala ona

Potem ko je Kosova odstopila, bi v predsedniški tekmi Pirc Musarjeva, če bi bil prvi krog predsedniških volitev to nedeljo, prejela 31,3 odstotka glasov, Logar pa 23,3 odstotka. Raziskava je bila sicer izvedena 31. avgusta in 1. septembra na vzorcu 506 oseb.

Nataša Pirc Musar pa bi se pred Anžeta Logarja uvrstila tudi, če bi oba prišla v drugi krog. Ob izločitvi neopredeljenih bi zanjo glasovalo 56 odstotkov vprašanih, za Logarja 44 odstotkov.

Nataša Pirc Musar. FOTO: Blaž Samec
Nataša Pirc Musar. FOTO: Blaž Samec

Logar bi bil blizu ponovitvi najboljšega dosedanjega uspeha kandidatke slovenske desne sredine. Barbara Brezigar je namreč leta 2002 v drugem krogu proti Janezu Drnovšku zbrala 43,48 odstotka glasov.

Preberite tudi: 

image_alt
Poteza Nataše Pirc Musar razburila Janšo: kaj na vse skupaj pravi Logar?

Vlaganje kandidatur za predsedniške volitve, ki bodo letos v veliki večini podprte s podpisi volivcev, je sicer mogoče še do 28. septembra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije