ZAPRTJE TRGOVIN

Presenečenje: Janša podprl Levico

Slovenci smo zaprtje trgovin ob nedeljah na referendumu leta 2003 podprli.
Fotografija: Luka Mesec (levo) in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Luka Mesec (levo) in Janez Janša. FOTO: S. N.

Stranka Levica je napovedala, da bo v parlamentarno proceduro vložila novelo zakona o trgovini, s katero bo predlagala, da trgovine tudi po koncu epidemije ob nedeljah in na dela proste dni ostanejo zaprte. Možnosti za potrditev njihovega predloga zakona pa je gotovo povečala podpora, ki jo je predlogu na twitterju izrazil tudi premier Janez Janša.

»Prebivalci in prebivalke smo se Sloveniji na referendumu že odločili, naj bodo trgovine ob nedeljah zaprte. Čeprav je nato tudi ustavno sodišče odločilo, da takšno omejevanje interesov kapitala ni v nasprotju z ustavo, je velikim trgovcem prek politike uspelo, da se na referendumu izražena volja prebivalcev Slovenije nikoli ni uresničila,« pravijo v Levici, kjer so se pridružili pozivu Sindikata delavcev trgovine Slovenije v pobudi, naj trgovine ob nedeljah in na dela proste dni ostanejo zaprte.

Da naj trgovine ob nedeljah ostanejo zaprte tudi po koncu epidemije novega koronavirusa, sta, sodeč po izjavah na vladni tiskovni konferenci o epidemiji, pripravljena podpreti tudi minister za delo Janez Cigler Kralj in notranji minister Aleš Hojs. Ta je dejal, da je že vseskozi zagovornik tega in bo tak predlog podprl iz prepričanja, da bi morali biti trgovci vsaj en dan na teden prosti. Zdi se mu tudi vseeno, ali potrošniki denar za nakupe porabimo v šestih ali sedmih dneh.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije