ZDAJ GRE ZARES

Kaj se dogaja? Slovensko osebje že v oblekah proti koronavirusu (VIDEO)

Bolnišnice izobražujejo zdravstveno osebje, kako se zaščititi ob sumu na koronavirus.
Fotografija: Tako se bodo zaščitili zdravstveni delavci ob sumu na koronavirus. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Tako se bodo zaščitili zdravstveni delavci ob sumu na koronavirus. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Dva od šestih Slovencev sta se na ladji za križarjenje Diamond Princess pred obalo Japonske okužila s koronavirusom, na kateri je bilo okoli 3.700 potnikov. Na ladji so doslej potrdili 621 okužb, dva potnika sta umrla.

Okužena slovenska potnika se trenutno zdravita v tamkajšnji bolnišnici, a zaradi hitre rasti okuženih in širitve virusa zunaj Kitajske je morda le vprašanje časa, kdaj bomo poročali o okuženih v Sloveniji.
Preberite tudi: Strahovi so se uresničili: dva Slovenca okužena s koronavirusom
V UKC Ljubljana so na družbenem omrežju objavili prikaz pravilne uporabe zaščitne opreme in ob tem zapisali: »Prikaz pravilne uporabe zaščitne opreme za zdravstvene delavce ob sumu na novi koronavirus.«



Z vprašanjem, zakaj naj bi splošno javnost zanimalo, kako se zdravstveni delavci zaščitijo pred koronavirusom, smo se obrnili na UKC Ljubljana, kjer so nam odgovorili, da je »video namenjen zdravstvenem osebju in nastaja kot številni drugi izobraževalni filmi v osrednji bolnišnici. Objavljen je na družbenih omrežjih in poslan v vse bolnišnice, saj dobre in uporabne vsebine radi delimo, kar je tudi poslanstvo univerzitetnih bolnišnic,« so zapisali.

Predstojnica ljubljanske klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc je pred dnevi sicer pojasnila, da so v UKC Ljubljana izvedli obširno izobraževanje zdravstvenih delavcev, imajo pa tudi ustrezen načrt.

V mariborskem UKC poleg zdravstvenih delavcev izobražujejo tudi ostalo osebje, na primer službo za čiščenje.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije