ZDRAVSTVENE TEŽAVE

Kaj se dogaja s Hildo Tovšak

Sodišče preklicalo narok, opravičilo nekdanje gradbene baronice podprto z zdravniškim izvidom.
Fotografija: Hilda Tovšak. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Hilda Tovšak. FOTO: Tomi Lombar, Delo

CELJE – Celjsko okrožno sodišče je preklicalo četrtkov predobravnavni narok in dve obravnavi proti nekdanji direktorici Vegrada Hildi Tovšak. Zdravstveno stanje ji namreč onemogoča udeležbo in aktivno sodelovanje v postopku. Opravičilo je podprto z zdravniškim izvidom, je danes povedala predsednica sodišča Petra Giacomelli.

Tožilstvo tokrat Tovšakovi očita zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Obtožnica je bila vložena januarja letos.
 

Preklicala priznanje


Decembra lani je bil na sodišču tudi predobravnavni narok v zadevi Delamaris, na katerem je Tovšakova preklicala sporazum o priznanju krivde. Kot je takrat dejala, je sporazum podpisala pod velikim pritiskom, bila je tudi v hudi stiski. Po njenem mnenju je bil Vegradov posel z Delamarisom eden boljših in takrat ni zlorabila svojega položaja kot direktorica propadlega velenjskega gradbinca.
 

Pet let v zaporu


Tovšakova je septembra lani po petih letih prestane kazni v drugih zadevah zapustila zapor na Igu. Obsojena je bila zaradi dajanja daril pri gradnji letališkega stolpa na letališču Brnik (zadeva Čista lopata), goljufije z evropskimi sredstvi v zadevah Rimske terme in Betnava, dajanja daril pri iskanju varilcev za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj ter oškodovanja Vegradovih upnikov. Prav tako je krivdo priznala v zadevi Hypo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije