ODHODI

Kaj se dogaja na MZ? Bešič Loredana zapustila še ena ožja sodelavka

Odhodi se vrstijo.
Fotografija: Danijel Bešič Loredan. FOTO: Joze Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Danijel Bešič Loredan. FOTO: Joze Suhadolnik, Delo

Ministrstvo za zdravje in minister Danijel Bešič Loredan sta ostala brez še ene sodelavke. Odpoved je dala vodja službe za odnose z javnostmi Andreja Čmaj Fakin, je poročala RTVS.

Odhodi s tega ministrstva niso nič novega. V prvih šestih mesecih po nastopu položaja so Loredana zapustili štirje sodelavci.

Od tajnice do direktorice direktorata za zdravstveno varstvo

Doc. dr. Mojca Dobnik je odstopila s funkcije v. d. generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo decembra lani. Že pred njo zdravnik Iztok Kos, v. d. direktorja generalnega direktorata za zdravstveno varstvo, ministrstvo pa sta pred njim zapustili že vodja kabineta Sandra Kašca in državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek, ki je zdaj v kabinetu predsednika vlade. Tudi zdravnica Tanja Petkovič je odstopila s funkcije vodje službe za dolgotrajno oskrbo.

Bešič Loredan pojasnil, kako je z njegovim odstopom

Minister za zdravje  je danes zanikal, da bi bil na mizi njegov odstop, v kolikor ne bodo uspeli poenotiti stališč o izhodiščih strukturne prenove ZZZS. Po njegovih besedah je šlo za »medijsko bombico«, kaj se dogaja za zaprtimi vrati in kako vsak razume svojo odgovornost, pa da je stvar posameznika. Več o tem preberite tukaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije