HIŠA FRANKO

Kaj mora narediti Janez, če želi jesti v eni najboljših restavracij na svetu?

V restavracijo ne morete priti nenapovedano. 
Fotografija: Hiša Franko Ane Roš. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Hiša Franko Ane Roš. FOTO: Facebook

LJUBLJANA, KOBARID – Restavracija Hiša Franko, kjer ustvarja slovenska kuharska mojstrica Ana Roš, se je znašla na prestižnem seznamu 50 najboljših restavracij na svetu, World’s 50 Best. Je na 48. mestu, Ana pa napoveduje, da se bo skušala v prihodnjih letih povzpeti še višje.



Glede na to, da je ena najboljših restavracij na svetu na naših tleh, ni nič čudnega, da si pojedini tam zaželi tudi povprečni Slovenec, ki ga bomo poimenovali kar Janez. Ker pa nima prav veliko izkušenj z obedovanjem v prestižnih restavracijah in si obed v kakšni boljši gostilni privošči le redko, mu bomo pomagali z nekaterimi nasveti. 



1. V eno najboljših restavracij na svetu, ne morete vstopiti nenapovedano in si tam privoščiti večerje. V restavraciji, kot je Hiša Franko, je obvezna predhodna rezervacija.
2. V Hišo Franko ne morete vstopiti v trenirki in natikačih. Na spletni strani imajo natančno določeno, da je modna zahteva 'športna eleganca'.
3. V restavraciji ponujajo dva različna degustacijska menija, jedi po naročilu pa pri njih ne morete naročiti. Velja tudi pravilo, da morajo vsi gostje, ki sedijo za isto mizo, izbrati isti degustacijski meni. Trenutni junijski meni vsebuje tri menije šest (stane 125 evrov), enajst (stane 150 evrov) in osem (135 evrov). Vinska spremljava se plača posebej, cene pa se razlikujejo glede na meni in so med 50 in 75 evri.
4. Ko rezervirate svojo mizo, ne bo nič narobe, če jo boste še teden dni prej odpovedali. Odpoved tri dni prej vam bodo obračunali s 50 odstotki degustacijskega menija, in sicer v znesku 75 evrov na osebo. Če se na dan rezervacije v restavraciji ne boste prikazali, pa vam bodo vzeli kar 150 evrov na osebo.



V Hiši Franko lahko tudi prespite, soba pa seveda ni vključena v ceno. Za nočitev bo treba odšteti med 120 in 148 evri na noč. 



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije