PO POLICIJSKI AFERI

Kaj danes počne bivši sindikalist Zoran Petrovič?

Vabili so ga tudi v politiko, a je vse po vrsti zavrnil. 
Fotografija: Zoran Petrovič. FOTO: Primož Škerl
Odpri galerijo
Zoran Petrovič. FOTO: Primož Škerl

Marca lani se je od policije poslovil dolgoletni predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič. Umaknil se je in se povsem posvetil svojemu novemu poslanstvu ter ustanovil podjetje Slo Vision. »Po zaključku mandata sem se odločil za tiste stvari, ki so mi blizu. Konec lanskega leta in na začetku letošnjega sem dobil več pobud, naj se lotim dela v turizmu. Ker me to veseli, sem sprejel tudi ta izziv,« nam je razkril Petrovič, ko smo ga vprašali, kam ga je po policiji ponesla karierna pot.

»Ko sem postavil temelje za delo v svojem podjetju, sem se odločil, da se posvetim svojim novim prioritetam. O vrnitvi v policijo ne razmišljam več,« je odgovoril na vprašanje, ali ga mika, da bi se vrnil.

Na Petroviča pa se še vedno, čeprav ni več predsednik sindikata, obračajo ljudje in ga prosijo za pomoč. »Prejemam še vedno veliko pisanj ljudi, s katerimi sem sodeloval, članov sindikata, še posebej tistih, ki sem jim v času trajanja mandata pomagal osebno v različnih težkih življenjskih situacijah. Veliko tega je bilo, nekaj deset primerov, ko sem z lastnimi sredstvi pomagal ljudem, sindikat kot institucija pa je pomagal še v veliko več primerih. Zadnji primer, ki sem se ga lotil, je bil primer Branka Šalamuna, vojnega veterana, ki so ga ob vseh preostalih hoteli deložirati iz službenega stanovanja,« nam je povedal in dodal, da se je s tem primerom ukvarjal kar tri leta. »Misleč, da je rešen, me je presenetil njegov klic konec lanskega leta, ko je prejel tožbo za izpraznitev stanovanja ob približno enkrat višji najemnini, ki jo je komaj zmogel poravnati. V tem primeru sem se osebno angažiral, ker je bilo zame tudi po človeški plati pomembno, da se takim primerom pomaga,« je še pojasnil.

Za konec je pristavil, da imata sindikalizem in turizem pri njem skupno točko. »To je delo z ljudmi in zagotavljanje kakovostnega servisa, ki ga uporabnik pričakuje. V zadnjih tednih beležim izjemno veliko povpraševanje po programih izletov in potovanj.«

Petroviča so po končani sindikalni poti vabili tudi v politiko, a je vse ponudbe zavrnil, saj se je povsem našel v poslovnem svetu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije