PREDLAGAL RAZREŠITEV

Kadrovske spremembe na nacionalki?

Odstopiti ne namerava. Pravi, da svoje delo dobro opravlja.
Fotografija: Bo RTV Slovenija dobila novega direktorja ali direktorico? FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Bo RTV Slovenija dobila novega direktorja ali direktorico? FOTO: Voranc Vogel

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Andrej Grah Whatmough je programskemu svetu predlagal razrešitev direktorice Televizije Slovenija (TVS) Natalije Gorščak, je za STA potrdila Gorščakova. Kot je poudarila, ne namerava odstopiti, saj ocenjuje, da delo dobro opravlja in da ji s strokovnega vidika ni mogoče ničesar očitati.

Natalija Gorščak pravi, da odstopila ne bo. FOTO: Jure Eržen, Delo
Natalija Gorščak pravi, da odstopila ne bo. FOTO: Jure Eržen, Delo
Gorščakova je pojasnila, da je prejela predlog za razrešitev, ima pa možnost zagovora oziroma »ukrepanja v zvezi s tem«. O vsebini predloga za razrešitev še ni želela govoriti, je pa poudarila, da je za presojo o njeni razrešitvi pristojen programski svet RTVS. Odstopiti ne namerava, saj je prepričana, da svoje delo dobro opravlja. »Nikoli nisem bila tu zaradi položaja, ampak zato, ker zelo rada delam na televiziji in me to delo izjemno zanima,« je pojasnila. Kot je dodala, je tudi mednarodno zelo dejavna, med drugim je izvoljena podpredsednica televizijskega komiteja pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU).

Direktorica TVS je Gorščakova postala marca 2019, pred tem je to delo opravljala kot vršilka dolžnosti. V začetku letošnjega leta se je potegovala tudi za položaj generalne direktorice RTVS, a je aktualni generalni direktor v drugem krogu prejel večjo podporo programskih svetnikov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije