POKLJUKA

Kacin v drugačni vlogi z izjavo o cepljenih dvignil veliko prahu

Nekdanji vladni govorec si želi gledalcev, ki bi na tekmi navijali v živo. Ta privilegij bi lahko uživali le cepljeni in tisti, ki so covid 19 že preboleli.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: Voranc Vogel

Do prvih tekem na IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu 2021 na Pokljuki nas loči le še 14 dni. Na Rudnem polju ob obilici snega potekajo zadnje priprave, ki jih je Organizacijski odbor Pokljuka v sredo predstavil na novinarski konferenci. Marsikoga je presenetilo dejstvo, da je predsednik organizacijskega odbora prav nekdanji vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin.

»Še vedno si prizadevamo, da bi gledalce pripeljali vsaj simbolično, da bi kdo navijal v živo in da bi se tisti, ki so se že dvakrat cepili in se borili s covidom, lahko udeležili tekmovanja ter navijali za domače in tuje biatlonce,« je ob predstavitvi prvenstva v prostorih Zavarovalnice Triglav povedal Kacin.

image_alt
Ministrica presenetila: Ti otroci iz črnih regij se bodo lahko šolali v šoli


Kacin: Če se bo dalo, bomo to možnosti izkoristili


Kot je pojasnil, gre za zahvalo tistim, ki so bili najbolj izpostavljeni v boju proti covidu 19. »Simbolično pa bi bili tudi predstavniki vseh gledalcev. Obenem pa s tem odpiramo možnosti za druge športne prireditve, da bi tisti državljani, ki bodo cepljeni, šport lahko naredili bolj živ, kot je bil v preteklem letu. Veliko bo odvisno od tega, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh, a velja povabilo, in če se bo le dalo, bomo to možnost tudi izkoristili,« je še povedal Kacin.

Na twitterju so se pojavili mnogi komentarji uporabnikov, ki se sprašujejo, ali se je Kacin s to izjavo znova »malo hecal«.

Za Pokljuko je že prijavljenih 350 tekmovalcev iz 32 držav, čakajo pa še zadnje prijave, je pojasnil generalni sekretar odbora Tim Farčnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije