OBRAČUN

Kacin udaril po Fafanglu, ta pa le zavija z očmi (VIDEO)

Nekdanji vladni govorec ni bil najbolj navdušen nad besedami epidemiologa, ki je pred časom zapustil vladno skupino.
Fotografija: Mario Fafangel. FOTO: Vlada RS, Twitter
Odpri galerijo
Mario Fafangel. FOTO: Vlada RS, Twitter

Na današnji dopoldanski tiskovni konferenci je nastopil koordinator za cepljenje Jelko Kacin, ki je spregovoril o trenutni situaciji s cepivom in cepljenjem v Sloveniji. Kot je poudaril, cepljenje s cepivom Astrazenece ni in tudi v prihodnje ne bo ustavljeno, saj da se temu cepivu ni odpovedala niti Evropska komisija, kot naj bi nekateri mediji narobe razumeli komisarja Thierryja Bretona.

image_alt
Jelko Kacin sporoča: Ne veselimo se prehitro (VIDEO)


Na novinarsko vprašanje, ali so ljudje, ki imajo pomisleke o cepljenju s tem cepivom, slišani in ali obstaja možnost, da bi jim namesto tega ponudili drugo cepivo, denimo Pfizer, kot je predlagal Mario Fafangel, je Kacin odgovoril ostro. »Gospod Fafangel ni predlagal samo tega. To, kar je on pripovedoval včeraj, razumem kot samoprijavo za neuspešno delo,« je dejal nekdanji vladni govorec in dodal, da epidemiolog ni več pooblaščen za to, da razlaga o tem, koliko cepiva imamo. Ob tem pa se je zahvalil njegovi namestnici Nuški Čakš Jager, Bojani Beović, Mateji Logar in drugim, »ki najpogosteje to problematiko pojasnjujejo javnosti«.

image_alt
Fafangel ne želi igrati boga, tako se je odzval Janša


Na twitterju se je odzval tudi epidemiolog Fafangel, ki pa je svoje mnenje o besedah Kacina ponazoril z animacijo zdravnika Housa iz priljubljene istoimenske serije, ki zavija z očmi, njegov komentar pa bi lahko prevedli »Pa ne že spet ...«



Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri Nijz Fafangel je aprila izstopil iz strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije bolezni covid 19 pri ministrstvu za zdravje. Kot razlog je navedel, da so sprejete odločitve pogosto v nasprotju z mnenjem epidemiološke službe in tudi ustaljenimi protokoli ter načinom dela epidemiologov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije