RAZBURJENJE

Kacin pojasnil, zakaj je snel masko

Bo Kacin plačal globo?
Fotografija: Kacin je po novinarski konferenci v prostoru za konference snel masko. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Kacin je po novinarski konferenci v prostoru za konference snel masko. FOTO: Twitter

Po torkovi vladni tiskovni konferenci o epidemiološkem stanju v državi je završalo na družbenih omrežjih. Številnim namreč ni ušlo, da je uradni vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin po tem ko je govorniški oder prepustil ministru za javno upravo Boštjanu Koritniku, snel masko. To pa je storil ravno takrat, ko je šel mimo televizijske kamere.

Številnim kritikam se je pridružila tudi predsednica SAB Alenka Bratušek. »Za prvorazredne maske za kamero niso obvezne!! Potem se sprašujejo, zakaj njihovi ukrepi ne primerjo!« je zapisala ob nekajsekundem posnetku trenutka, ko si je Kacin začel snemati masko, in dodala, da zgledi vlečejo. Pod to objavo nekdanje premierke pa se je oglasil Kacin in pojasnil, zakaj je snel masko.

»Tako govorec kot tudi vsi ostali nastopajoči na NK, člani ekipe, fotograf in tolmačke (razen med tolmačenjem) ves čas dosledno nosimo maske. Po nastopu ima vsak nastopajoči, tudi govorec, ob svojem stolu kozarec vode. Za pitje vsak masko sname, a si jo potem takoj ponovno nadene,« je pojasnil nekdanji evropski poslanec in minister za obrambo, ki ga je premier Janez Janša izbral za govorca, ki Slovencem sporoča vladne informacije o epidemiji.

Kacinovo pojasnilo pa marsikoga ni prepričalo. Večina je ogorčena, da si je masko, pa četudi zato, da bi pil, snel v zaprtem prostoru, kjer so bili še drugi ljudje, ki niso iz njegovega 'mehurčka'. Številni so ob tem spomnili, da je tudi družina v Kranju hotela pojesti rogljiček, dostavljavec hrane pa samo pojesti burek sredi Ljubljane, in to na odprtem, pa so kljub temu prejeli globo. Zahtevajo, da kazen v višini 400 evrov plača tudi Kacin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije