NA MOZIRSKEM

Junaki poplav: »Veseli smo, da smo lahko pomagali dečku, ki je popil nevarno tekočino«

Mozirski policist je pomagal dveletnemu otroku, ki je potreboval nujno zdravniško pomoč.
Fotografija: V celjsko bolnišnico so prišli pravočasno. FOTO: Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
V celjsko bolnišnico so prišli pravočasno. FOTO: Tomi Lombar/delo

V času poplav vsak dan prihajajo izjemne zgodbe in pogumna dejanja posameznikov. Tu je še ena. 

Na Mozirskem je v torek občanka ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje in povedala, da potrebuje nujni prevoz za skoraj dveletnega otroka v celjsko bolnišnico, saj je med igro popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč. Policist je občanko z otrokom in njuno sorodnico naložil v avto in odpeljal v bolnišnico.

image_alt
Vojaki izpod ruševin rešili Gomzija: šlo je za zahtevno akcijo (FOTO)

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je bil policist, ki ga je občanka ustavila, na službeni dolžnosti s terenskim vozilom, tako da so do Celja lahko prišli po krajši poti čez Sotensko, ki je zaradi poplav še zaprta za promet in tudi za intervencijska vozila izjemno težko prevozna.

Otrokova mama in sorodnica sta bili ves čas vožnje na zvezi z zdravnikom, ki jim je dajal navodila. Bistveno je bilo, da otrok med vožnjo ni zaspal, zato so se trudili in ga ves čas animirali, med drugim tudi s policijsko sireno in lučkami.

V celjsko bolnišnico so prišli pravočasno

Celjsko zdravstveno osebje, ki jih je čakalo pri vhodu na urgenco, je dečku nudilo takojšnjo pomoč. Otrok pa zdaj lepo okreva, so še navedli na celjski policiji.

FOTO: S. N.
FOTO: S. N.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije