60 LET

Jubilejno srečanje žalskih gasilcev

Gasilska zveza Žalec proslavila šest desetletij delovanja. Prišli so članice in člani ter drugi povabljeni gostje.
Fotografija: Prisotni dobitniki plakete veterana s predsednikom GZ Žalec in predsednikom komisije
Odpri galerijo
Prisotni dobitniki plakete veterana s predsednikom GZ Žalec in predsednikom komisije

Jubilejno srečanje se je začelo s pesmijo neznanega avtorja o gasilcih, zbrane pa je pozdravila moderatorka dogodka Teja Pustoslemšek. Sledila je predaja veteranskega prapora Gasilske zveze (GZ) Žalec, ki so ga iz znanih vzrokov epidemije od leta 2019 imeli na čuvanju veterani iz Gasilskega poveljstva občine Žalec. Do naslednjega srečanja bo v hrambi Gasilskega poveljstva občine Polzela.

Nagovor predsednika komisije za veterane Milana Lesjaka
Nagovor predsednika komisije za veterane Milana Lesjaka

Po predaji prapora in koračnici so oder zavzeli učenci Osnovne šole Tabor, ki so pripravili prijeten kulturni program. Za njimi je udeležence nagovoril predsednik Komisije za veterane GZ Žalec Milan Lesjak. Predstavil je delo in aktivnosti, ki so potekale v zadnjem obdobju, po smrti dotedanjega predsednika Ivana Derča. V nadaljevanju so veterankam in veteranom spregovorili še gostje: župan Marko Semprimožnik, predsednik GZ Žalec Edvard Kugler, predstavniki veteranov gasilskih zvez Savinjsko-Šaleške regije, predstavnik GZ Šmarje pri Jelšah, predstavnica veteranov SŠ-regije Savina Naraks in predsednik sveta veteranov GZ Slovenije Jožef Smole.

Pohvale in priznanja

Vsi so med drugim poudarili pomen delovanja in aktivnost veteranov in izrekli vse priznanje za njihovo uspešno delo, ki žlahtni in bogati delovanje njihovih društev. Po nagovorih je na odru zadonela pesem, ki je prihajala iz grl Pevk treh vasi. Sledil je najslavnejši trenutek srečanja, podelitev plaket veterankam in veteranom, ki so več kot 30 let aktivno opravljali gasilsko službo.

Tokrat jih je prejelo 16. Iz rok predsednika komisije in predsednika GZ Žalec so jih dobili: Filip Beloglavc, Janez Dernač, Danilo Florjančič, Vinko Jelen, Anton Kač, Boris Kovačič, Edvard Kugler st., Jože Lešnik, Franc Rebernik, Jože Rosenstein, Franc Skok, Alojz Weichardt, Rudolf Zadobovšek, Janko Zagode in Hinko Zupanič. Ob tej priložnosti so bile podeljene tudi tri diplome s športnih iger na pikniku veteranov. Za prvo mesto jo je prejel Branko Jošt iz PGD Ložnica pri Žalcu, za drugo Alojz Weichardt in tretje Franc Ribič, oba PGD Ojstriška vas-Tabor.

Jubilejno druženje se je po podelitvi in zahvali občini Tabor in PGD Ojstriška vas-Tabor, ki je sodelovalo pri organizaciji srečanja, zaokrožilo z glasbenim nastopom harmonikarja Matevža Kovačiča, mladinca iz domačega gasilskega društva, ter pogostitvijo in druženjem ob kozarčku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije