INCIDENT NA KREDARICI

Jože Senica s Kredarice: Slišal sem cirkus in stopil ven (VIDEO)

Meteorolog in podžupan je bil priča petkovim dogodkom na Kredarici, ki so ga zelo razžalostili.
Fotografija: Jože Senica je v Laškem tudi poveljnik civilne zaščite. FOTO: Press
Odpri galerijo
Jože Senica je v Laškem tudi poveljnik civilne zaščite. FOTO: Press

Petkov incident protestnikov na Kredarici, ko so se soočili s predsednikom vlade Janezom Janšo, še vedno odmeva. Eden od očividcev je bil tudi Jože Senica, meteorolog, sodelavec Arsa, zaposlen na Kredarici, eden od dveh podžupanov občine Laško iz stranke Nova Slovenija (NSi). Na facebooku kroži njegova izjava za TV Krpan Laško, ko ga je voditeljica spraševala, kaj se je dogajalo v petek zvečer na Kredarici.

»Slišal sem cirkus in stopil ven. Pred tem sploh nisem vedel, da sta predsednik vlade in notranji minister tukaj. Šel sem ven in ju videl. Oba sicer zelo dobro tudi poznam,« je dejal. Šokiran je bil nad tem, kaj se je tam dogajalo. »Skrajno neprimerno. Način komuniciranja, žaljenje, komunikacija, ki ni primerna niti za dolino, kaj šele za goro,« je dogodek opisal Senic. Dodal pa, da je bil način komuniciranja petkovih protestnikov na Kredarici »za v hlev«. 





Ob koči je opazil tudi enega varnostnika, »ki pa ni veliko reagiral«. Senica se je vmešal: »Hotel sem jih utišati, skakali so po mizah, trobili s piščalkami, žalili. Tega še ni bilo gor in upam, da tudi ne bo več,« je še ves pretresen dejal. Varnostnik je bil tam verjetno bolj zaradi madžarske ministrice za delo, ki je bila na Kredarici z Janšo.

image_alt
Tonin razkril, kaj je po napadu na Kredarici storil Janša

image_alt
Protestniki žalili in kričali na Janšo: to nam je povedal oskrbnik koče

image_alt
Škandal na Kredarici: Tea Jarc kričala na Janšo in Hojsa (VIDEO)


Senici je žal, da niso posneli celotnega dogajanja, saj imajo tako posnetek le protestniki, ki pa so po mnenju Senice »verjetno posnetke priredili«. Dejal je tudi, da je oskrbnik hoče zdaj deležen pritiskov, groženj in pozivov na sodišče. Dogajanje s Kredarice so sicer protestniki objavljali tudi v živo na facebooku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije