ZAHTEVAJO ODPRTJE ŠOL

Jeza narašča: protestirali so v Trbovljah, jutri v Kopru

V ponedeljek bodo v znak protesta na šolski prag odložili šolske torbe.
Fotografija: Protest v Trbovljah FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Protest v Trbovljah FOTO: posnetek zaslona

Okoli 200 Zasavcev je danes na stopnicah pri Delavskem domu v Trbovljah pripravilo protest zaradi napovedanega zapiranja šol v ponedeljek. Ta je bil v prvi vrsti namenjen klicu k razumu glede otrok. Tako je bila edina današnja zahteva protestnikov, da se šole odprejo, je skupina občanov zapisala na facebooku.

Navedli so tudi, da so proti vsem nesorazmernim in neživljenjskim ukrepom. Na protestu so vzklikali: »Šole ne damo!« Na transparentih, ki so jih prinesli protestniki, je med drugim pisalo: »Mi nismo ovce, da imate nas za norce. Vse šole, vrtce in športne objekte odpret', računalnike doma zapret'.«
image_alt
Učitelji napovedali protest, razkrivamo, kaj se je zgodilo

»A glede na to, kaj vse počne ta vlada, kakšna merila pri tem uporablja, kako se odziva na pandemijo in obenem ruši vse, kar je še demokratičnega, bi lahko proti temu režimu protestirali vsak dan in celo po večkrat,« je še zapisala skupina občanov. Ena izmed protestnic je besno dejala: »Dovolj je! Otrokom so vzeli otroštvo, posledice bodo katastrofalne.«



Predsednica sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi Emanuela Škalonja je danes za STA povedala, da bodo v ponedeljek v znak protesta ob ponovnem zapiranju šol na prag šolskega vhoda med 7. in 10. uro položili šolske torbe. Na ta način želijo sporočiti, da njihovi otroci zaslužijo znanje.

Protest staršev in otrok proti zapiranju šol je napovedan tudi za nedeljo na semedelski promenadi v Kopru.

Zbrali se bodo na semedelski promenadi. FOTO: Facebook
Zbrali se bodo na semedelski promenadi. FOTO: Facebook


Potem ko se je v tem tednu pouk za prvo triado osnovne šole v devetih regijah, med njimi v Obalno-kraški in Zasavski regiji, začel v torek, je v četrtek vlada med drugim odločila, da se zaradi slabšanja epidemiološke slike šole s ponedeljkom v teh dveh regijah šole spet zaprejo.

image_alt
Prvošolka na robu solz: Je danes res zadnji dan?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije