ODHOD

Jelko Kacin zapušča položaj

Vlada je imenovala Jelka Kacina za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona

Po današnji novinarski konferenci o aktualnem epidemiološkem stanju je jasno, da Jelko Kacin ne bo več opravljal vloge vladnega govorca za covid 19. Postal bo namreč državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.

Kot so sporočili iz vlade, bo novo funkcijo začel opravljati 18. januarja. Kot državni sekretar bo usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja proti covidu 19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem. 

V vlogi vladnega govorca naj bi ga začasno zamenjala njegova namestnica Maja Bratuša.

Igral eno najvidnejših vlog

Kacin se je kot vladni govorec tako po nekaj letih vrnil na vidnejši položaj v slovenski politiki. Podobno vlogo je sicer opravljal že med osamosvojitveno vojno, ko je prav tako pripravljal vsakodnevne novinarske konference.

V slabem letu epidemije je postal eden najbolj izpostavljenih vladnih predstavnikov, javnosti je vsak dan sporočal aktualno stanje v zvezi z epidemijo, predstavljal nove ukrepe in opozarjal na njihovo spoštovanje. Mnogi se z njegovim pristopom niso strinjali, v SD so jeseni zahtevali njegovo zamenjavo, očitali so mu »zmedeno, nedosledno in nestrokovno komunikacijo pristojnih pri ukrepih za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom«. V času poletnih dopustovanj je v slabo voljo spravljal tudi naše južne sosede, ki so ga zaradi tega želeli uvrstiti kar na seznam nezaželenih oseb na Hrvaškem.

Doslej je bil uradno zaposlen v kabinetu zunanjega ministra Anžeta Logarja, kot veleposlanik.

image_alt
Nepričakovana kadrovska poteza Janše: pred leti sta že sodelovala

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije