PRESTOP

Jelinčiča zapustila še ena ženska, odšla k drugemu politiku

Zmotila jo je podpora SNS vladi Marjana Šarca.
Fotografija: Zmaga Jelinčiča, ki je sredi ločitvene vojne od žene Monike, je zapustila še ena ženska. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Zmaga Jelinčiča, ki je sredi ločitvene vojne od žene Monike, je zapustila še ena ženska. FOTO: Matej Družnik, Delo

Poslanka Lidija Ivanuša (40) je zapustila poslansko skupino SNS in se pridružila stranki SDS in njeni poslanski skupini. Kot je zapisala na facebooku, ravnanja SNS v zadnjem času ne odsevajo ciljev in vrednot, zaradi katerih se je odločila za aktivno politično udejstvovanje.
 
Preberite tudi:
Zmago Jelinčič znova udaril: o kavsanju, Moniki in nočnih prijateljih

Lidija Ivanuša ni več članica SNS. FOTO: DZ RS
Lidija Ivanuša ni več članica SNS. FOTO: DZ RS
Njen zapis objavljamo v celoti (nelektorirano):

»Spoštovani,
obveščam vas, da sem z današnjim dnem nepreklicno izstopila iz članstva Slovenske nacionalne stranke in iz poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke. Razlogi za izstop so v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. Iskreno sem hvaležna vsem volivkam in volivcem, ki ste mi zaupali svoj glas na državnozborskih volitvah in prav iz odgovornosti do vašega zaupanja, sem morala sprejeti to odločitev. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo.
V politiko se nisem podala zato, da bi si reševala svojo eksistenco, niti zato, da bi kimala in delovala v nasprotju s svojimi prepričanji. V politiko sem šla zato, ker želim konkretno prispevati k boljšemu življenju državljank in državljanov. Tega v okviru Slovenske nacionalne stranke ne morem uresničevati, zato je izstop edina možna in korektna odločitev.
Ker se zavedam, da bi imela kot samostojna poslanka v parlamentu težko bistven vpliv na politično odločanje, sem sprejela odločitev, da se kot članica pridružim Slovenski demokratski stranki in njeni poslanski skupini. Njene vrednote domoljubja, nacionalne varnosti, skrbi za slovenske državljane, podjetnike, starejše, … so tiste vrednote, s katerimi se lahko brez težav poistovetim ter upam na korektno in produktivno sodelovanje.
Lidija Ivanuša«

Ivanuševa je svojo odločitev, da zapušča poslansko skupino SNS (v tej so sedaj ostali sami moški) sporočila le nekaj ur zatem, ko je DZ s tesno večino izvolil Angeliko Mlinar za novo ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Jelinčiča na glasovanju ni bilo, dva poslanca SNS sta Mlinarjevi nasprotovala, eden se je vzdržal. Napeto je sicer tudi v Desusu, saj je poslanec Robert Polnar glasoval proti Mlinarjevi.

Janša jo je sprejel z odprtimi rokami

Predsednik SDS Janez Janša je na twitterju že izrekel dobrodošlico novi članici in poslanki SDS. »Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico,« je zapisal. Dodal je še ključnik #ViribusUnitis, osebni moto habsburškega cesarja Franca Jožefa I., kar pomeni z združenimi silami. SDS ima sedaj v DZ 26 poslank in poslancev, SNS pa le še tri.



Ivanuševa je ob izvolitvi v DZ lani zbudila nemalo pozornosti, saj naj bi bila tudi lastnica erotičnomasažnega salona. Med volilno kampanjo se je sicer predstavljala kot frizerka oziroma samostojna podjetnica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije