PRED VLOŽITVIJO NEZAUPNICE

Jelinčič v svojem stilu: Koga je Erjavec štel dvakrat?

Šef Desusa za 15. januar napoveduje vložitev konstruktivne nezaupnice.
Fotografija: Zmago Jelinčič. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič. FOTO: RTV Slovenija

Kot smo že poročali, je predsednik Desusa Karl Erjavec, ki je stranko odpeljal iz vlade Janeza Janše, sporočil, da bo koalicija KUL (LMŠ, SD, Levica in SAB) vložila konstruktivno nezaupnico proti Janševi vladi 15. januarja. Ob tem je dodal, da pričakuje 43 poslanskih podpisov in zatrdil, da nezaupnice ne bodo vložili zato, da bi rušili vlado, ampak predvsem zato, »da bi zaustavili rušenje države«. 

Preberite še: Čakanja je konec, Erjavec razkril dan D za KUL

Njegovo kandidaturo za mandatarja so že pred časom podprli organi LMŠ, SD, Desus in SAB, danes pa je svet stranke Levica prav tako podprl vložitev konstruktivne nezaupnice s predlaganim kandidatom za mandatarja za sestavo nove vlade Karlom Erjavcem, so sporočili iz stranke. 


 

Tonin: Koalicija ima trdnih 47 poslanskih glasov


Sedanja vlada ni manjšinska, ampak še vedno večinska, saj ima vladna koalicija po odhodu Desusa trdnih 47 poslanskih glasov, vsaj tako trdi predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin. Prepričan je, da bo vlada dokončala mandat brez večjih težav, konstruktivna nezaupnica pa da ne bo uspešna.

Erjavčevo namero o konstruktivni nezaupnici, za katero računa na 43 poslanskih podpisov, pa je komentiral tudi prvak SNS Zmago Jelinčič. Tako ga zanima, koga od poslancev je Erjavec dvakrat štel ...

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas