OGRAJA IN MIGRANTI

Jelinčič udaril: Kdaj si bomo v Sloveniji upali kaj takšnega? (FOTO)

Prvak SNS o žični ograji proti migrantom v Litvi in neodzivnosti EU.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Dejan Javornik 
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Dejan Javornik 

Litva se v zadnjih tednih sooča z velikim porastom števila migrantov, ki prihajajo iz Belorusije. Po podatkih Evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex), ki je Litvi že poslala pomoč, so samo v prvem tednu julija na litovsko-beloruski meji zabeležili 800 nezakonitih prehodov. 
Ograjo naj bi na dolžini 30 kilometrov postavili pri kraju Druskininkai v bližini tromeje med Belorusijo, Litvo in Poljsko. FOTO: Janis Laizans, Reuters
Ograjo naj bi na dolžini 30 kilometrov postavili pri kraju Druskininkai v bližini tromeje med Belorusijo, Litvo in Poljsko. FOTO: Janis Laizans, Reuters

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je EU večkrat zagrozil, da bo v odziv na sankcije proti Minsku prek meje v Evropo spustil migrante in begunce z vojnih območij. Pri tem je še posebej prizadeta Litva, ki z Belorusijo deli 680 kilometrov meje. Zaradi vse višjega števila migrantov je na meji z južno sosedo že začela postavljati žično ograjo.
 

»Kdaj si bomo v Sloveniji upali kaj takšnega?«


Ob tem ravnanju Litve se je oglasil tudi prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Tako pravi, da je Litva postavila ograjo na mejo, »Evropska unija pa ne bu ne mu.« Opozoril je tudi, da je Litva sprejela zakon o izgonu migrantov ter odpravila možnost pritožbe. Tudi tu prvak SNS dodaja, da se Evropa ni odzvala. 

In Jelinčič ugotavlja, »da je očitno nekaterim dovoljeno vse« in se sprašuje, »kdaj si bomo v Sloveniji upali kaj takšnega«.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas