VPRAŠANJE

Jelinčič sprašuje Gantarja o preiskavah v parlamentu

Objavljeno 01. april 2011 15.39 | Posodobljeno 01. april 2011 15.39 | Piše: S. N.

Predsednik SNS pogreša demokratične standarde v Sloveniji

Zmago Jelinčič
LJUBLJANA – V poslanski skupini SNS redno spremljajo dogajanje v zvezi s primerom Thaler. Menijo, da bi se moralo na to odzvati tudi vodstvo Državnega zbora (DZ) Republike Slovenije.

Evropski parlament je evropskemu uradu za boj proti goljufijam Olaf dovolil administrativno preiskavo korupcijske afere, kazenska pa ni dovoljena. To pomeni, da vstop v pisarne osumljenih evroposlancev ni dovoljen.

Iz tega izhaja tudi jasno vprašanje, kdaj bo tudi vodstvo DZ, torej predsednik in generalna sekretarka, tako ravnalo v podobnih primerih; vprašanje je na predsednika naslovil Zmago Jelinčič Plemeniti, ki dodaja še svojo grenko izkušnjo:

»Spomnimo se lahko primera, ki se je zgodil lansko leto marca, ko je oborožena policija, ki mi je pred tem že odvzela prostost in me nemudoma odpeljala s seboj, s soglasjem (upam, da ne tudi po navodilu) vodstva Državnega zbora Republike Slovenije, torej predsednika in generalne sekretarke, vstopila v prostore Državnega zbora in potem v prostore Poslanske skupine SNS. O zaščiti moje pisarne in pisarn poslanske skupine SNS v Državnem zboru ali zapečatenju teh takrat tudi slučajno ni bilo govora, možnost podtakniti kar koli pa je imel praktično vsak. Da ne govorim o kršitvi odvzema imunitete poslancu, ki je bil za potrebe dnevne politike pred kamerami odpeljan, ko mu je bila odvzeta prostost.«

Deli s prijatelji