TERAN

Jelinčič s kozarcem vina pred DZ: Banda hudičeva (VIDEO)

Prepričan je, da je za nastalo situacijo kriva stranka Socialnih demokratov.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek

Zmago Jelinčič Plemeniti se je popoldne pošteno razjezil nad domnevno odločitvijo Evropske unije. »Evo, poslednji kozarec slovenskega terana. Danes nam je gnila Evropska unija dala nož v hrbet. Združena lista, Socialni demokrati, takrat še pod komando Dejana Židana, so danes izgubili v Evropi. Izgubili smo teran, dobili so ga Hrvatje. Banda hudičeva! In zdaj nam bodo esdejevci delali novo vlado? Pa ne ga ''srat'''. Na zdravje še z zadnjo slovensko kapljico,« je videu, ki ga je objavil na facebooku, dejal prvak SNS.

Uradna odločitev septembra?

Splošno sodišče EU v Luksemburgu naj bi sicer odločitev v primeru slovenske tožbe proti Evropski komisiji zaradi dodelitve izjeme Hrvaški pri uporabi imena teran izreklo 9. septembra, so pred mesecem dni potrdili na kmetijskem ministrstvu.

Slovenija, ki je teran v EU zavarovala z zaščiteno oznako porekla, je tožbo vložila 15. septembra 2017. S tem je želela izpodbiti delegirani akt, ki je začel veljati sredi leta 2017 in po katerem lahko Hrvaška ime sorte grozdja teran uporablja za vino z zaščiteno oznako porekla Hrvatska Istra pod pogojem, da sta naziva Hrvatska Istra in teran na istem vidnem polju ter da je napis teran manjši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije