ŠALJIVEC

Jelinčič priznal nateg z Murkom

Objavljeno 27. april 2012 10.00 | Posodobljeno 27. april 2012 09.57 | Piše: A. L.

Jelinčič Putinu: Namesto k Jankoviću greva raje gledat babe.

Zmago Jelinčič Plemeniti

LJUBLJANA – Zmaga Jelinčiča Plemenitega preseneča, da so se vsi čudili, ko je njegova žena kupila pregrešno drago parcelo na Primorskem. Poudarja, da je poleg predelave zdravil imel zasebno posojilnico in hranilnico, poleg tega pa že 20 let dela v državnem zboru.

V intervjuju z Bojanom Požarjem na Pink Si je pojasnil, da mu do parcele ni pomagal koprski župan Boris Popovič, temveč je bil denar ženin, od družine. »Ko si poročen, je vse družinska last,« pravi Jelinčič, ki je na jesenskih predsedniških volitvah napovedal kandidaturo. Ob bok se bo tako postavil Danilu Türku, Milanu Zveru in morebiti še Borutu Pahorju, če se bo ta odločil za kandidaturo.

Nerazumljena šala: »Murko nima niti za špricer«

»Zadeva z Murkom je bila ena boljših zajebantskih fint, ki je ni razumelo 75 odstotkov novinarjev niti davčna uprava,« pravi šef Slovenske nacionalne stranke. Povedal je, da so dacarji res šli domov k Murku, njemu pa poslali dopis. Odgovoril jim je, naj se zresnijo in da »Murko nima v žepu niti za špricer«.

Jelinčič za zdaj še vedno prejema poslansko nadomestilo in ga bo še do konca leta. Če ne bo postal predsednik, se ne namerava zaposliti v stranki. Meni, da še ima znanje, ki ga lahko unovči.

Na predsedniških volitvah upa, da ne bodo kot na ciganskih procesijah, da jim ne bo treba voziti žen naokoli. Meni, da želijo iz tega narediti, kot da so žene opice, ki jih vlačiš s seboj.

Virant ukinja večstrankarski sistem

V varčevalnem predlogu Gregorja Viranta, da bi zmanjšali sredstva, ki se namenjajo strankam, vidi način, kako ukiniti večstrankarski sistem. Njegova stranka zdaj prejema pet tisoč, po novem pa bi le dva tisoč evrov. To pa je po njegovo enako nič. Na dogajanje v parlamentu, da imamo poslance, ki niso sami pisali izpitov, poslance, ki ne plačujejo, in udbovce, pravi, da je vsak nadaljnji sklic parlamenta večji 'poden': »To je namen komunajzerjev, ki ga želijo spraviti na čim nižji nivo.«

Putinu rekel, ali gre raje gledat babe

Jelinčič se rad spomni tudi obiska Vladimirja Putina. »Rekel sem mu, če bi raje, namesto da gremo do župana, šli gledat babe.« Putin mu je menda nakazal »ššššš« in dejal, da bodo to storili pozneje. Ob tem se obregnil še ob smuči, ki so mu jih podarili, češ da so bile bedasto darilo. Zato se je odpravil domov po posebno izrezljano šatuljo in mu jo, tako Jelinčič, »šenkal v mestni hiši«. Fotografirali so ju menda kot nori, a niti ena fotografija, na kateri sta skupaj s Putinom, ni prišla v medije, je še dodal.

Deli s prijatelji