O ČETRTEM VALU TUDI BEOVIĆEVA

Jelinčič: Prihaja novi 'lockdown', gre samo še za vprašanje časa

Prvak SNS je prepričan, da slovensko gospodarstvo ne bo zdržalo še enega zaprtja države.
Fotografija: Zmago Jelinčič. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič. FOTO: Voranc Vogel

Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je na facebooku objavil nič kaj optimistično sporočilo. Prepričan je namreč, da se četrtemu popolnemu zaprtju države ne bomo mogli izogniti. »Govori se, da ni vprašanje če, ampak kdaj nas čaka novi lockdown,« je zapisal (nelektorirano). 

Jelinčič opozarja še na gospodarske posledice, ki bi ga ponovno zaprtje države prineslo, zanima pa tudi, kdo želi uničiti slovensko gospodarstvo. »Dejstvo je, da gospodarstvo ne bo zdržalo še enega zaprtja in da bi jih to spravilo le na kolena. Kdo torej želi, da do tega pride? Kdo želi uničiti slovensko gospodarstvo? So v ozadju Soroševi plačanci?«Da je pametno, da se pripravimo na naslednji epidemični val, pa je danes dejala vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović. Menda ne gre za »nobeno strašenje«, ampak  za to, da je bolj kužna različica delta novega koronavirusa v bližini. Pri tem je poudarila pomembnost cepljenja.

Da je jeseni znova pričakovati večje število okužb, je prepričan tudi Andrej Trampuž. »Ljudje se morajo cepiti, da bomo ta virus držali v šahu. Precepiti moramo dovolj ljudi, preden se bo ta različica razširila. Naš cilj je precepiti 80 odstotkov ali, še boljše, 100 odstotkov prebivalcev pred jesenjo,« je dejal za večerno oddajo 24ur.

image_alt
Poklukar o četrtem valu: Zaradi delte okužbe porasle za 590 odstotkov


Poklukar: Delta je glavna grožnja mirnemu poletju


Po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja je različica delta glavna grožnja mirnemu poletju in normalni jeseni. »Na Portugalskem so v 14 dneh iz zelene barve prišli v rdečo. Porast števila novih okužb je okoli 590-odstoten. V veliki meri prevladuje delta. Edini učinkoviti ukrep je ta trenutek polno cepljenje. Zato, da bomo imeli jeseni odprte šole, odprt turizem in druge dejavnosti, pozivam vse, naj pristopijo k cepljenju. Le tako lahko preprečimo četrti val, ki bi lahko ponovno ustavil našo družbo,« je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal minister.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije