BURNO V ODMEVIH

Jelinčič jih je napel Tanji Starič: Povabili ste me, ker ste prizadeti

Objavljeno 21. november 2020 07.09 | Posodobljeno 21. november 2020 08.32 | Piše: P. Pa.

Dejal ji je celo, da se ne čudi pozivom nekaterih, in dodal, da bi bilo vse skupaj treba ukiniti in postaviti na novo.

Fotografija je nastala maja. FOTO: RTVS, posnetek zaslona
Potem ko se je prvak Slovenske nacionalne stranke v četrtek zvečer in v petek dopoldne razburjal, ker njegova stranka ni bila povabljena v oddajo Pogovor z opozicijo, ki je bila na RTVS na sporedu po pogovorom s predsednikom vlade, je vendarle prišel na svoj račun. V petkovih Odmevih so mu na javni televiziji dali besedo, tam pa jih je v svojem slogu napel voditeljici Tanji Starič in ji dejal, da so ga povabili le zato, ker so bili prizadeti zaradi njegovega pisma in besed.

Jelinčič je vztrajal pri svojem, da je tudi SNS opozicijska stranka, a da so v nasprotju z drugimi konstruktivna opozicija. »SNS je zavezana državi in domovini. Reševali smo Šarčevo, rešujemo tudi Janševo vlado, da bo Slovenija dobro stala,« je dejal in nadaljeval, da ga čudi delovanje javne televizije, ki bi morala spoštovati po navodilih in pravilih in ne po nekih internih pravilih. »Nič me ne čudi, da se zbirajo podpisi, da se ne bi več plačevalo naročnine, in mislim, da bi se moralo tako televizijo ukiniti in postaviti na novo,« je dejal.

Ko ga je voditeljica poskušala pomiriti in mu povedati, da je zdaj pri njih in ima priložnost povedati svoje mnenje ter da je televizija pri omenjeni oddaji zgolj upoštevala svoja interna pravila, je dejal: »Ne interna, spoštovati bi morala demokratična pravila. Tukaj sem zaradi tega, ker vas je prizadelo, ker sem napisal ostro pismo in posnel film, prej pa me ni bilo že nekaj let.«
 
Jelinčič je sicer v Odmevih skupaj s predsednikom NSi Matejem Toninom komentiral aktualno dogajanje in ukrepe, ki jih je  sprejela za zajezitev širjenja koronavirusa dejal. »Ukrepi so dobri. Odlični  so in kažejo rezultate. Težava so tisti, ki jih niso spoštovali. Ljubljana je bila polna raznih 'biciklistov' in 'pešakov' brez mask, ki so širili virus tam, kjer ga ni bilo prej.« Dodal je še, da bi v Sloveniji morali slediti zgledom sosednje Hrvaške, kjer je bil menda nekdo zaradi nespoštovanja vladnih odlokov in ukrepov celo obsojen.
Deli s prijatelji