PO GRDEM PADCU PRED KAMERO

Zmago Jelinčič Plemeniti: Boli me koleno, ampak slišalo se je huje, kot je bilo

Po včerajšnjem soočenju smo poklicali Jelinčiča in ga vprašali, kakšne so poškodbe po njegovem padcu in ali obžaluje svoje obnašanje v oddaji.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Sinočnje predvolilno soočenje je postreglo z vsem, s čimer tovrstna oddaja ne bi smela postreči. Tako menijo mnogi, ki so si včeraj zvečer vzeli čas za ogled zadnjega soočenja v TV-programu RTVS pred nedeljskimi volitvami. Voditelju so stvari ušle iz rok, razprava je bila podobna prepiru, sodelujoči so drug za drugim zapuščali studio ... Več o tem preberite tukaj.

Za piko na i pa je poskrbel še padec Zmaga Jelinčiča, ko je zapuščal prizorišče. Slišati je bilo glasen ropot. »Gospod Jelinčič, ste v redu?« ga je vprašal voditelj Igor PirkovičRobert Golob pa, ali je še živ. »Na žalost sem!« je zavpil Jelinčič iz ozadja. Videoposnetek dogodka si lahko ogledate tukaj.

Zmago Jelinčič. FOTO: RTV, zaslonski posnetek
Zmago Jelinčič. FOTO: RTV, zaslonski posnetek
Jelinčiča smo poklicali, da preverimo, ali se je pri padcu poškodoval. »Bolita me koleno in palec na nogi. Sicer sem dobro. Slišalo se je bolj grozno, kot je bilo v resnici. Tam je bila ena stopnica v temi in je nisem videl, zato sem stopil v prazno. In potem sem zletel po tleh, ob tem sem še en stol prevrnil in to je ropotalo kot hudič,« je potarnal Jelinčič in nam povedal, da je nekaj časa razmišljal tudi o tožbi RTVS, ker stopnica ni bila označena. »Potem pa sem si rekel, da je televizija v tako slabem finančnem stanju, da jih ne bom še jaz obremenjeval.«

image_alt
Ste videli, kako je v studiu RTV po tleh zgrmel Zmago Jelinčič? (VIDEO)

Raven obnašanja na včerajšnjem soočenju je bila, milo rečeno, na zelo nizki ravni. O tem se strinjajo analitiki in gledalci. Pritožbe in ocene so že med oddajo, še bolj pa po koncu, preplavile spletna omrežja. »To ni bilo pogovarjanje, to je bilo prerivanje, kdo bo več povedal. Voditelju je vse pobegnilo iz rok. Ni vedel, kaj in kako bi. Povsem je bil izgubljen, zato so drugi prevzeli njegovo vlogo. Grozno. Totalni 'poden'. Sramota za vso državo,« je dejal Jelinčič, ki pa je tudi sam sodeloval pri nižanju standardov kulturne komunikacije, saj je Ivanu Galetu pokazal sredinec. Ali obžaluje svoje obnašanje? »Nič ne obžalujem. Ker tisti človek in njegov način ne sodi v ta kulturni prostor. S to kretnjo sem mu vse pokazal.«

image_alt
Po burnem soočenju na RTV završalo: To je bila grozljivka

image_alt
Po soočenju v šoku tudi gostje v Odmevih: vodstvo RTV Rosvito Pesek pustilo na cedilu

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije