Predstavitvena informacija

Je končno na voljo telefon, ki bo presegel digitalno kamero?

Fotografija: FOTO: Huawei
Odpri galerijo
FOTO: Huawei

Pravijo, da telefon ni dovolj dober za resno fotografiranje. Prav tako pravijo, da boste potrebovali leta, da boste tako dobri kot profesionalci. Inovativno in tehnološko napredno podjetje Huawei je tako na trg dalo pametni telefon z revolucionarnimi fotografskimi zmožnostmi, P20 Pro. Telefon je že na voljo pri nas, kar pomeni, da lahko tudi vi zajemate odlične fotografije z enim dotikom zaslona.


Ni zgolj orodje
Serija Huawei P20 prinaša novo mobilno revolucijo – Huawei P20 in P20 Pro. Prvi napravi, ki nista le zmogljivo orodje, ampak znata tudi predlagati, kako ju kar najbolje uporabiti. Tako premagata oviro, ki je stala na poti med poklicnimi fotografi in vsemi drugimi uporabniki.

Inženirji so Huawei P20 Pro opremili z revolucionarno kamero, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Leica in postavlja nov standard mobilne fotografije. Za tremi različnimi objektivi se skrivajo tri različna tipala, ki skupaj ustvarjajo do zdaj nedosegljive zelo kakovostne fotografije. Vse to v napravi, ki jo lahko pospravite v žep.

Z naprednimi tehnologijami, ki sta jih prispevala Huawei in Leica, se modela P20 lahko uspešno spopadeta tudi v neugodnih razmerah. Tako tudi zajemanje fotografij v temni ulici, osvetljeni le z medlimi uličnimi svetilkami, ponudi ostre in jasne spomine, ki bodo za vedno ujeli atmosfero trenutka.

P20 Pro je spremenil pogled na fotografijo v slabih svetlobnih pogojih. FOTO: Matic Javornik
P20 Pro je spremenil pogled na fotografijo v slabih svetlobnih pogojih. FOTO: Matic Javornik

Zamegljeno ozadje in povečava
Širok nabor nastavitev za zaslonko omogoča zajemanje naravnih in lepo zamegljenih ozadij (t. i. učinek bokeh), ki so bili pred tem mogoči le z dragimi aparati DSLR. Še ena lastnost, ki P20 Pro ne postavlja le pred konkurenco, ampak odpira popolnoma nove možnosti, pa je zmogljiva 5-kratna hibridna povečava. Predstavljajte si, koliko lepša in jasnejša bi bila fotografija redke ptice, ki zjutraj poje na bližnjem drevesu – z vsakim drugim telefonom bi bila le mala barvna pika na zeleni podlagi.

Pomoč umetne inteligence
Seveda pa kakovost zajete fotografije ne sloni le na orodju. Deloma je odvisna tudi od znanja in izkušenj fotografa, ki izbira nastavitve kamere. Čeprav se to zdi kot nepremagljiva ovira na poti do neomejene ustvarjalnosti, pa s P20 in P20 Pro ni treba več skrbeti glede tega. Znotraj telefona ni le najboljše orodje, ampak tudi nekaj, s čimer dobite nadzor nad njim: umetna inteligenca. To, kar je Huawei storil z umestitvijo umetne inteligence v telefon, je primerljivo s tem, da daste fotoaparat v roke profesionalnemu fotografu. Umetna inteligenca prepozna sceno, ki jo zajemate, subjekte na njej in svetlobne razmere ter na podlagi teh podatkov prilagodi in optimalno nastavi vse parametre, še preden pritisnete gumb za zajem.

Kamera na telefonu P20 Pro s pomočjo umetne inteligence prepozna kar 19 različnih objektov in prilagodi nastavitve za popolno fotografijo. FOTO: Kamil Kozielewicz/Kreatyw! Med
Kamera na telefonu P20 Pro s pomočjo umetne inteligence prepozna kar 19 različnih objektov in prilagodi nastavitve za popolno fotografijo. FOTO: Kamil Kozielewicz/Kreatyw! Med

Lahko uporabite kar 20 tematskih nastavitev z vnaprej nastavljenimi parametri za situacije, kot so noč, sneg, hrana, ples, pokrajina, sončni zahodi, rože ali živali. Najboljše pri tem pa je, da vam jih ni treba izbirati ročno, ampak jih bo namesto vas izbrala umetna inteligenca. Njena vloga pa se tukaj šele začne.

Vaš osebni fotografski asistent vam bo pokazal, kako kar najbolje uokviriti sliko, in tako zagotovil, da ne pokvarite posnetka z nagnjenim fotoaparatom. V pozabo bodo šle tudi skrbi o zamegljenih fotografijah vaših prijateljev, ki s kolesom delajo hitre trike ali pa skačejo v vodo: umetna inteligenca bo predvidela, kje bo subjekt v naslednjem trenutku, in temu primerno prilagodila izostritev slike. Če želite posneti video, vam algoritmi umetne inteligence tudi tukaj pomagajo z umirjanjem slike med premikanjem.

Upočasnite čas
Posebna poslastica čaka vse, ki si želijo upočasniti čas. P20 Pro zna zajemati super počasne posnetke, ki ujamejo osupljive trenutke vodnih kapljic, ki se razpršijo na tleh, ali pa psa, ki je ravnokar ujel frizbi.

P20 in P20 Pro sta orodji, ki vam omogočata, da vidite več in ujamete vse, kar si želite zajeti, ter tako premostita razkorak med profesionalcem in amaterjem. S tem telefonom v roki dobite fotoaparat, ki vam ponuja ogromno možnosti ter vas osvobaja razmišljanja o nastavitvah in parametrih. Zdaj se lahko osredotočite na to, kar je pomembno in kar umetna inteligenca nikoli ne bo zmogla – zajeti čustva in spomine v obliki odličnih fotografij.

Trojno kamero je v Sloveniji prva preizkusila trojica priznanih slovenskih fotografov: Tibor Golob, Igor Rosina in Nejc Hötzl. FOTO: Fotoride.com
Trojno kamero je v Sloveniji prva preizkusila trojica priznanih slovenskih fotografov: Tibor Golob, Igor Rosina in Nejc Hötzl. FOTO: Fotoride.com

Ključne lastnosti serije Huawei P20
Napreden sistem kamer zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote z revolucionarno trojno kamero Leica s 5-kratnim hibridnim zumom na modelu Huawei P20 Pro ter dvojno kamero Leica na modelu Huawei P20.

Inovativne fotografske zmogljivosti, ki jih nadgrajujeta t. i. Master AI, ki omogoča učinke profesionalne fotografije s pomočjo umetne inteligence, ter Huawei AIS za zmogljivo tehnologijo umirjanja slike.

Komajda prisoten rob okoli zaslona ter oblikovanje z osupljivimi barvami, ki jih je navdihnila svetloba. Končna obdelava površine, ki odbija in lomi svetlobo, je osupljiva. Med drugim se svetloba lomi s posebno obdelavo površine z učinkom barvnega preliva, ki jo najdemo tako na modelu Huawei P20 kot tudi na P20 Pro.

Vrhunska zmogljivost, ki jo prinašata Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU – angl. Neural Processing Unit) ter vmesnik EMUI 8.1, ki temelji na sistemu Android 8.1 za najboljšo in gladko uporabniško izkušnjo.

Huawei navdušuje z dizajnom in pestro izbiro barv. Letošnji hit je Twilight, ki preliva barve od vijolične do modrozelene. FOTO: Kamil Kozielewicz/Kreatyw! Med
Huawei navdušuje z dizajnom in pestro izbiro barv. Letošnji hit je Twilight, ki preliva barve od vijolične do modrozelene. FOTO: Kamil Kozielewicz/Kreatyw! Med

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije