RAZKRIVAMO

Je Boris Popovič obupal nad županovanjem v Kopru?

Franci Matoz ekskluzivno za Slovenske novice: Tekme še ni konec!
Fotografija: Boris Popovič sploh še ni prejel sklepa seje sveta. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Boris Popovič sploh še ni prejel sklepa seje sveta. FOTO: Uroš Hočevar

KOPER – Mediji po državi so danes poročali o tem, da upravno sodišče do 11. ure ni prejelo pritožbe Borisa Popoviča na odločitev sveta Mestne občine Koper (MOK), ki je potrdil županski mandat Alešu Bržanu, pritožbo nekdanjega župana pa zavrnilo. V soboto je namreč minilo osem dni od zavrnitve sveta MOK, danes pa naj bi bil zadnji dan, ko se še lahko pritoži.

Da to nikakor ne drži, je v ekskluzivni izjavi za Slovenske novice potrdil tudi Popovičev odvetnik Franci Matoz, ki smo ga poklicali po telefonu. Namreč nekdanji župan in njegov odvetnik do danes nista prejela ne zapisnika ne sklepa seje sveta. Osemdnevni rok bi se torej iztekel danes – če bi sklep prejela na dan zavrnitve pritožbe.

»V zvezi z informacijami, objavljenimi danes v medijih, da naj županski kandidat Boris Popovič ne bi vložil pritožbe na Upravno sodišče RS v zvezi z zavrnjeno pritožbo na Občinskem svetu Mestne občine Koper zaradi nepravilnosti pri izvedbi županskih volitev, kot pooblaščenec Borisa Popoviča sporočam, da glede na določbe 101.člena ZLV rok za vložitev pritožbe začne teči šele od 'dneva prejema obvestila' o zavrnitvi pritožbe. Glede na ustaljeno sodno prakso pa gre za obvestilo smatrati le pisno obrazloženo odločitev občinskega sveta. Ker takega obvestila še nismo prejeli, rok še ni začel teči. Torej (aplicirano na izjave župana gospoda Aleša Bržana o tem, da bi moral Boris Popovič kot športnik vedeti, da je tekme konec in priznati poraz) tekme še ni konec, saj sodnik še ni odpiskal konca (teče podaljšek), pa čeprav so nekateri že v garderobah, nekateri pa že na mestu zmagovalcev.«

Po naših informacijah je svet MOK svojo obrazložitev pritožbe pisal še v četrtek. A je očitno še ni spisal. Odvetnik Matoz se je, neuradno smo izvedeli, pritožil konkretno, jasno in na dolgo. Pri svojih odgovorih o razlogih za zavrnitev pritožbe pa morajo svetniki na vsako navedbo v pritožbi podati temeljite pojasnitve, sicer se lahko kaj hitro primeri, da upravno sodišče sklep, kot neobrazložen, odpravi. 

Slavje v štabu Aleša Bržana. FOTO: Jože Suhadolnik
Slavje v štabu Aleša Bržana. FOTO: Jože Suhadolnik

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije