POTUJOČA RAZSTAVA

Japonska arhitektura na ogled

Razstava Grajeno okolje napoveduje veliko naravoslovno razstavo V vrtincu sprememb.
Fotografija: Predstavljenih je 80 japonskih stavb, gradbenih projektov in krajin. FOTO: Arhiv CD
Odpri galerijo
Predstavljenih je 80 japonskih stavb, gradbenih projektov in krajin. FOTO: Arhiv CD

Do 21. avgusta bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani na ogled potujoča razstava, ki jo posreduje Japonska fundacija, da bi s kulturno izmenjavo spodbujala mednarodno razumevanje. Razstava, ki so jo zasnovali arhitekturni zgodovinar, oblikovalec krajine in umetnostni kustos, s fotografijami, besedili in videoposnetki predstavlja 80 stavb, gradbenih projektov in krajin v časovnem obdobju od poznega 19. stoletja do danes, geografsko pa vsaj eno prvino vsake od 47 japonskih prefektur.

Trenutna razstava v programu Cankarjevega doma, predvsem del, ki pripoveduje, kako naravni pojavi in geografske razmere vplivajo na zasnovo in oblikovanje arhitekture in prostora, je hkrati napovednik osrednje velike naravoslovne razstave V vrtincu sprememb, ki jo pripravljajo v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije in bo na ogled od 16. novembra 2022 do 5. novembra 2023.

Ob razstavi Grajeno okolje: Alternativni vodnik po Japonskem napovedujejo tudi delavnici za otroke: 16. avgusta Zgradimo papirnati paviljon (od 6. do 13. leta) in 19. avgusta Potres (od 8. do 13. leta). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije