VAROVANE OSEBE

Janšo, Tonina in Počivalška bodo varovali še tri mesece

Luka Mesec bi se kot podpredsednik odpovedal varovanju, a to ne bo tako preprosto.
Fotografija: Predstavniki bivše vlade Janez Janša, Zdravko Počivalšek in Matej Tonin bodo varovani še tri mesece. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Predstavniki bivše vlade Janez Janša, Zdravko Počivalšek in Matej Tonin bodo varovani še tri mesece. FOTO: Jure Eržen, Delo

V sredo je Janez Janša predal posle novemu predsedniku vlade Robertu Golobu. Čeprav Janša ni več predsednik vlade, pa še naprej ostaja varovana oseba. Poleg njega bodo še tri mesece po prenehanju opravljanja funkcije policisti varovali tudi bivša podpredsednika vlade Zdravka Počivalška in Mateja Tonina.

Policisti iz Centra za varovanje in zaščito že varujejo tudi nove funkcionarje. Med prvimi je varovanje dobila nova predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Varovane osebe poleg predsednika vlade Roberta Goloba so še podpredsedniki Tanja Fajon, Danijel Bešič Loredan in Luka Mesec. Zadnji se je varovanju sicer odpovedal, a je Delo pred dnevi poročalo, da to ne bo tako preprosto. Generalna policijska uprava je pojasnila, da se varovanju, ki ga je dobil s podpredsedniško funkcijo, ne bo mogel enostavno odpovedati, lahko pa se začasno za čas osebnega potovanja ali iz drugih osebnih razlogov pisno odpove osebnemu varovanju, a bo v tem času potekalo varovanje z drugimi ukrepi. Če bi se res želel znebiti statusa varovane osebe, pa bi morala vlada spremeniti uredbo.

Po funkciji pripada status varovane osebe še trem ministrom, in sicer notranjemu, zunanjemu in obrambnemu. Varovane osebe bodo tako še Tanja Fajon, Tatjana Bobnar in Marjan Šarec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije