ZELENA LUČ HRVAŠKI

Janševo porogljivo sporočilo Šarcu: Ti pametuješ, on pa slavi

Sporočilo prvaka opozicije slovenskemu premierju so opazili tudi naši južni sosedje.
Fotografija: Janez Janša (levo) in Marjan Šarec. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Janez Janša (levo) in Marjan Šarec. FOTO: S. N.

LJUBLJANA, ZAGREB – Po uradni oceni Evropske komisije, da Hrvaška izpolnjuje tehnične pogoje za vstop v schengen, so se hrvaški mediji razpisali predvsem o besedah slovenskega premierja Marjana Šarca, da je bila odločitev, ki jo je komisija Jeana-Clauda Junckerja (ta je v odličnih odnosih s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem) sprejela na svojem zadnjem zasedanju, politična.

Index.hr tako piše, da s(m)o Slovenci besni, češ da bi zaradi Hrvaške lahko padel schengen. Navajajo besede Šarca, da pričakuje od Hrvaške, da v nadaljevanju procesa ne bo izpolnila le tehnični pogoje, ampak tudi pravne a vstop v schengen. Tportal.hr pa omenja, da je eden izmed slovenskih politikov vendarle pozdravil odločitev o Hrvaški, in sicer poslanec Levice Matej T. Vatovec, ki meni, da bi se z vstopom Hrvaške v schengen rešilo vprašanje meje med državama.

Da je zelena luč Hrvaški sprla Šarca in Janeza Janšo, pa piše Večernji list. Niso namreč spregledali, da je prvak SDS diplomatski uspeh Hrvaške izkoristil za še en napad na Šarca. »Medtem ko Marjan Šarec pametuje in obžaluje, Andrej Plenković lobira in deluje. Zato danes lahko praznuje,« je Janša v porogljivem tonu komentiral besede svojega tekmeca o političnem delovanju Evropske komisije. Večernji ob tem piše, da je Janša eden izmed slovenskih politikov z najdaljšim stažem ter da v zadnjem času izkoristi vsako priložnost za napade na Šarca, katerega verodostojnost in priljubljenost naj bi poskušal spodkopati. Pr tem pa, tako Večernji, najpogosteje uporablja twitter, kjer je zelo aktiven in ima več kot 50 tisoč sledilcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije