Janševi povlekli kadrovsko potezo, razlogov zanjo ne razkrivajo

Nova neizvršna direktorja t. i. slabe banke sta imenovana do konca leta 2022.
Fotografija: Vlada je odločitev sprejela na dopisni seji. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Vlada je odločitev sprejela na dopisni seji. FOTO: Uroš Hočevar

Vlada je na dopisni seji odpoklicala Tomaža Beska in Mitjo Križaja z mesta neizvršnih direktorjev upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Na njuni mesti je imenovala Alenko Urnaut Ropoša in Borisa Novaka.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je vlada Beska in Križaja odpoklicala z današnjim dnem, Novaka in Urnaut Ropoševo pa imenovala za obdobje od 3. junija letos do konca leta 2022. Razlogov za zamenjavo vlada ni pojasnila.

Besek je bil predsednik upravnega odbora. Prejšnja vlada ga je za neizvršnega direktorja DUTB imenovala z 8. decembrom 2018, potem ko je odpoklicala prejšnjega neizvršnega direktorja in predsednika upravnega odbora Miho Juharta. Vlada je takrat kot razlog navajala nepravilnosti in nespoštovanje internih aktov pri prodaji zemljišča za tovarno družbe Lonstroff v Logatcu.

Križaj je bil neizvršni direktor DUTB od 28. januarja 2017, ko je mandat nastopil skupaj z Juhartom.

Vlada kot skupščina DUTB imenuje neizvršne člane upravnega odbora DUTB. Neizvršna direktorja sta še Marko Tišma (od 14. decembra 2018) in Aleksander Lozej (od 21. junija 2019).

V upravnem odboru so še trije izvršni direktorji, ki jih imenujejo neizvršni direktorji, in sicer glavni izvršni direktor Matej Pirc ter izvršna direktorja Bojan Gantar in Andraž Grum.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije