PO NEZAUPNICI

Janševa ponudba poslancem Desusa: kaj bo storil Karl Erjavec?

Erjavca ni bilo na sestanek poslanske skupine.
Fotografija: Erjavec je prisegel, da z Janšo ne bo več sodeloval. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Erjavec je prisegel, da z Janšo ne bo več sodeloval. FOTO: Jure Eržen, Delo

Predlog protokola o sodelovanju poslancev Desusa z vlado Janeza Janše je že pripravljen, poroča Delo, ki je objavilo osnutek protokola. Poslanci stranke upokojencev, ki je decembra lani sicer pod vodstvom Karla Erjavca izstopila iz koalicije, naj bi prek kmetijskega ministra Jožeta Podgorška sodelovali tudi pri kadrovskih odločitvah.

image_alt
To po neuspešni nezaupnici načrtuje Karl Erjavec


Poslanci Desusa naj bi odločitev o tem, ali bodo po neuspešnem Erjavčevem in KUL-ovem poskusu zamenjave Janševe vlade, sprejeli po sestankih organov Desusa, ki so sklicani za naslednji teden. V kakšno smer utegnejo iti poslanci, sta nakazali izjavi Branka Simonoviča in Franca Jurše, ki menita, da je bil KUL ustanovljen zgolj zato, da se v parlamentu 'preštejejo', ter da po neuspešni konstruktivni nezaupnici KUL ne obstaja več. Erjavca na srečanje poslanske skupine v torek kljub napovedi, da bo prišel, ni bilo. Pojavljajo se ugibanja, da bi v primeru prevelikega pritiska stranke na poslance, Desus v parlamentu lahko ostal brez poslanske skupine, za katero so potrebni najmanj trije poslanci.

image_alt
Sanje Erjavca o mandatarstvu odplavilo šest glasov


Kot še poroča Delo, naj tudi odločitev o rekonstrukciji vlade še ne bi bila sprejeta, saj je odvisna od odločitve Desusovih poslancev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije