ODSTOP

Janšev poslanec odstopil, gre za odločitev osebne narave

Žnidar bo kariero nadaljeval v gospodarstvu.
Fotografija: Ljubo Žnidar. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Ljubo Žnidar. FOTO: Press Release

Poslanec SDS Ljubo Žnidar je v DZ danes vložil odstopno izjavo s funkcije poslanca. Kot so pojasnili v poslanski skupini SDS, se je odločil, da bo profesionalno pot nadaljeval v gospodarskih vodah, v svoji gradbeni stroki. Odločitev je osebne narave, so dodali. V poslanskih klopeh ga bo nasledila Karmen Kozmus Ferjan.

Žnidar je na zadnjih volitvah kandidiral v volilnem okraju Žalec, kjer je zbral 30,28 odstotka glasov. Kot nadomestni poslanec je aprila lani v DZ nadomestil dotedanjo poslansko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. V tem mandatu je Žnidar podpredsednik parlamentarne mandatno-volilne komisije ter član odborov za infrastrukturo, finance in zunanjo politiko.

Žnidar je bil že leta 2011 na predčasnih volitvah izvoljen za poslanca, od oktobra 2012 do marca 2013 pa je opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Od leta 2014 do 2018 je bil znova poslanec DZ, nato pa je služboval na DRI kot vodja projekta.

Poslancu funkcija sicer preneha z dnem, ko je DZ na seji obveščen o odstopu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije